Новини

24.02.2024.  

Завершили звітно-виборну кампанію на Житомирщині Загальні Збори Житомирської обласної організації ТСО України, які  відбулися 22 лютого 2024 року.

На Загальні Збори обласної організації від Відокремлених підрозділів районного рівня було обрано 30 делегатів. Прибули на Загальні Збори 28 делегатів. В роботі Загальних Зборів приймали участь Голова ГО «ТСО України» Сергій КОШИН, начальник управління кадрової та організаційної роботи ГО «ТСО України» Алла БЕРЕЗОВСЬКА-ГРИНЬ, а також члени контрольно-ревізійної комісії обласної організації та головні бухгалтери навчальних організацій, які не були обрані делегатами.

 За дорученням Правління Житомирської ОО ТСОУ із Звітом Правління про діяльність Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України за період з 2020 року по 2023 рік та визначення основних напрямів, чергових завдань і найважливіших питань життя і діяльності Житомирської ОО ТСОУ, виступив голова Житомирської ОО ТСОУ Олександр ДЯЧУК.

За проведену роботу за звітний період, звітувала голова Контрольно-ревізійної комісії Житомирської ОО ТСОУ Наталія КОБИЛІНСЬКА.

Загальні Збори прийняли нову редакцію Статуту Житомирської ОО ТСОУ, обрали новий склад Правління, Контрольно-ревізійну комісію обласної організації та делегатів на Загальні Збори ГО «ТСО України».

Після Загальних Зборів було проведене перше засідання Правління Житомирської ОО ТСОУ, яке відкрив Голова ГО «ТСО України» Сергій КОШИН. Члени Правління одностайно проголосували за обрання головою Житомирської ОО ТСОУ Олександра ДЯЧУКА. Вибрали і новий склад Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ.

 
25.12.2023.  

Вітаю вас із прийдешніми Різдвом Христовим та Новим Роком! 

2023 рік був надзвичайно складним, але українці показали справжню силу та відданість нашій країні. Наш народ знову довів, що згуртувавшись та будучи один одному опорою, може пройти найскладніші випробування. 

У ці святкові дні перш за все бажаю перемоги України та миру на нашій землі. Я дякую нашим невтомним воїнам Збройних сил України, які героїчно боронять усіх нас від російського агресора. І сподіваюся, що всі вони скоро повернуться додому з перемогою України та святкуватимуть Різдво ще багато років разом зі своїми рідними. 

Нехай Господь благословить вас і вашу родину здоров'ям, щастям та достатком. Нехай новий рік приносить вам нові можливості та досягнення, а кожен його день дарує радість та зігріває душевним теплом. Бажаю затишку та гармонії вашим домівкам і багато щасливих вражень, що зберігаються в пам'яті назавжди.

Різдво - це час, коли стаються дива. Обов'язково вірте в них і нехай здійсняться мрії, бажання та сподівання кожного українця.  

Нехай ці свята принесуть нам світле майбутнє та нові надії, а Україна розквітне, буде розвиватися та примножувати свій добробут.

 

З найкращими побажаннями,

Голова Житомирської ОО ТСОУ                                                   Олександр ДЯЧУК

 

 
17.12.2023.  

Викладач Навчальної організації Новоград - Волинська автомобільна школа ТСО України Богдан ТИМОЩУК провів заняття для дітей по вивченню Правил дорожнього руху, який відбувся 07 грудня 2023 року на базі Комунального закладу «Центру позашкільної освіти» під гаслом  «Твій друг - безпечний рух!»  

Цікаво, доступно та в ігровій формі, напередодні зимових канікул діти вивчили правила дорожнього руху для пішоходів, правила поведінки в громадському транспорті та дорожні знаки.

Керівництво КЗ «Центру позашкільної освіти» та діти сердечно дякують викладачу Тимощуку Б.П. за дуже корисні проведені заняття.

 
17.12.2023.  

Звягельською районно-міською організацією ТСО України 7 грудня 2023 року проведені змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед учнівської молоді міської громади з нагоди Дня Захисника та Захисниці України.

Змагання проводилися на базі ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою, в яких взяли участь 12 команд, 36 учасників – 24 юнака та 12 дівчат. Даний захід є цікавим для учнівської молоді і викликав в неї неабиякий інтерес. Змагання пройшли у дружній атмосфері та напруженій боротьбі, що чітко підтвердилося при підведенні підсумків, коли долю призового місця подекуди вирішувала різниця в декілька залікових балів.

Учасники змагань мали по три пробних постріли, і по десять залікових.

 

В командному заліку перемогу святкували:

  • І місце -  команда гімназії №7  м. Звягеля;
  • ІІ місце – команда ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою;
  • Ш місце – команда гімназії № 3 м. Звягеля.

Серед  дівчат:

  • Білей Карина – гімназія № 7 м. Звягеля;
  • Лук’янчук Євгенія – ліцей з посиленою військово – фізичною підготовкою;
  • Єдинак Карина – гімназія № 5 м. Звягеля.

Серед юнаків:

  • Хоменко Микола  – гімназія № 7 м. Звягеля;
  • Кирилович Андрій  – ліцей з посиленою військово – фізичною підготовкою;;
  • Офіцеров Микола  – ліцей № 11 м. Звягеля.

Переможців змагань нагороджено дипломами в командному заліку та  грамотами та медалями в особистому заліку.

 
11.12.2023.  

7 грудня 2023 року Житомирською районною організацією Товариства сприяння обороні України, за участі відділу освіти Хорошівської селищної  ради, відділу охорони здоров'я, молоді та спорту були проведені спортивно-патріотичні змагання "Спорт обираємо - Перемогу наближаємо" з нагоди Дня Збройних сил України.

Змагання проводилися на базі Хорошівського ліцею № 1.

В змаганнях прийняли участь команди трьох загальноосвітніх навчальних закладів: Хорошівського ліцею № 1, Хорошівського ліцею № 2 та Топорищенського ліцею.

Всього команди оцінювалися за 11 конкурсами: представлення команди (назва, девіз, шикування, марширування з піснею), накладання турнікету, транспортування "пораненого" та домедична допомога, "Дартс", збирання і розбирання автомату, "Магазин", віджимання (дівчата), підтягування на перекладині (хлопці), вікторина, естафета, перетягування канату.

Переможці були відзначені дипломами Житомирської районної організації Товариства сприяння обороні України, а в особистому заліку грамотами районної організації.

Перше місце серед команд зайняли учні Хорошівського ліцею № 1, в особистому заліку в конкурсі "Дартс"  грамотою Житомирської РО ТСО України відзначений учень Хорошівського ліцею № 2 - Костянтин СЛІВКІН.

 
 
27.10.2023.  

26 жовтня 2023 року  на базі Овруцького спортивно-технічного клубу ТСО України, згідно розпорядження голови Житомирської ОО ТСОУ, відбулося розширене засідання Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ, на якому були присутні, крім членів Ради Правління,  директори та головні бухгалтери навчальних організацій ТСОУ області.

На засіданні підбили підсумки фінансово-господарської діяльності організацій ТСОУ Житомирської області за 9 місяців 2023 року; затвердили План основних заходів Житомирської обласної організації ТСО України на 2024 рік;  розглянули та затвердили кандидатури для обрання головами Малинської РО ТСОУ та Житомирської МО ТСОУ; розглянули результати перевірки Овруцького СТК ТСОУ та Овруцької РО ТСОУ, а також заслухали директора Овруцького СТК ТСОУ та голову Овруцької РО ТСОУ Кобилінську Н.В. про стан справ.

Голова Житомирської ОО ТСОУ Олександр ДЯЧУК подякував всім за плідну працю та привітав з прийдешнім професійним святом Днем автомобіліста та дорожника.  

 

 
06.10.2023.  

07 жовтня Житомирська обласна організація святкує День створення організації.

Історія обласної організації є частиною історії України. Організація пройшла важкий шлях боротьби і перемог, внесла вагомий внесок в підготовку багатьох тисяч патріотів рідної землі – мужніх захисників Вітчизни, кваліфікованих спеціалістів для народного господарства, досвідчених спортсменів.

Сьогодні ми переживаємо той історичний момент, коли наша нація гартується у боротьбі. Коли на полях боїв вирішується доля не тільки незалежності України, а й самого факту існування української нації. Житомирська обласна організації не стоїть осторонь цих подій, активно долучаєся до надання допомоги по потребах сьогодення.

Гордістю обласної організації завжди були і є люди – справжні професіонали своєї справи, віддані патріоти України. І сьогодні, наші працівники стали на захист України у лавах Збройних Сил України та інших силових структурах.

Вітаю всіх штатних працівників Житомирської обласної організації та всіх її структурних підрозділів з річницею з Дня створення Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

Висловлюю вдячність кожному поколінню  членів ТСОУ, що вкладали у конкретні справи свою мудрість, виваженість та відповідальність за долю Вітчизни

Бажаю міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба, успіхів Вам у виконанні своїх обов’язків.

 
02.10.2023.  

Відповідно до плану основних заходів Житомирської обласної організації ТСО України на 2023 рік, 30 вересня  2023 року на базі Чуднівського РСТК ТСОУ (південна зона) та Новоград-Волинської РМО ТСОУ (північна зона) відбулися змагання на відкриту першість області зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед команд організацій ТСОУ Житомирської області присвячені Дню захисників і захисниць України.

В змаганнях прийняли участь 16 команд в командному заліку та 33 учасники в особистому заліку.  

Обласні змагання на відкриту першість зі стрільби з пневматичної гвинтівки пройшли на належному організаційному та методичному рівні, як в південній, так і в північний зонах.

На належному рівні була організована робота суддівської колегії, в північній зоні організовував роботу головний суддя змагань Бочковська Л.В. (голова Новоград-Волинської  РМО ТСОУ), в південній зоні - головний суддя змагань Слободенюк В.І. (голова Любарської РО  ТСОУ).

 

За результатами суддівського протоколу призові місця в командному заліку зайняли:

    - І місце – команда Житомирської МО ТСОУ;

    - ІІ місце – команда Бердичівської АШ ТСОУ;

    - ІІІ місце – команда Житомирської РО ТСОУ.

 

Команди – переможці нагороджені Кубком Житомирської ОО ТСОУ (за І місце) та Дипломами Житомирської ОО ТСОУ І-ІІІ ступеня.

 

В особистому заліку:

  • перше місце зайняв Дмітрієв Олександр Ігорович (Житомирська МО ТСОУ);
  • друге місце Карпович Володимир Миколайович  (Житомирська МО ТСОУ);
  • третє місце  Мельник Роман Ігорович  (Житомирська МО ТСОУ).

Переможці обласних змагань в особистому заліку нагороджені Медалями,  Грамотами Житомирської ОО ТСОУ та грошовими винагородами.

 
29.09.2023.  

Щиро вітаю Вас з ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ,

ДНЕМ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА та

зі святом ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ!

 

          Це - свята спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу.

          Сьогодні, як ніколи, дякую нашим мужнім і непереможним захисникам та захисницям за їх героїзм, відвагу, самовідданість у боротьбі з ворогом і захисті суверенітету України.

          Низький уклін кожному, хто на всіх фронтах захищає цілісність нашої держави.

          Вічна пам’ять героям, які полягли у боях, віддавши свої життя за мирне майбуття прийдешніх поколінь українців.

          Щиро зичу Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба!  Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців.

 

 

З повагою,

Т.В.О. Голови Житомирської ОО ТСОУ                                       Валентина ЛЮЛЬКА

 
29.09.2023.  

Відповідно до плану основних заходів Любарської районної організації ТСО України на 2023 рік та з метою військово-патріотичного виховання молоді, підготовки її до служби в Збройних Силах України, популяризації військово-прикладних видів спорту, 28 вересня 2023 року на стадіоні "Освіта-Колос" смт. Любар проведені змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки та міні-футболу серед ліцеїстів Любарської громади присвячені Дню захисників та захисниць України. 

В змаганнях прийняли участь 18 команд.

За результатами суддівської колегії зі стрільби з пневматичної гвинтівки призові місця зайняли команди:

І місце - команда Любарського ліцею № 1;

ІІ місце - команда Стрижівського ліцею;

ІІІ місце - команда Любарського ліцею № 2.

 

В особистому заліку переможцями стали:

І місце - Шастун Ілля (Любарський ліцей № 2);

ІІ місце - Новікова Дарина (глезненський ліцей);

ІІІ місце - Богданенко Юрій (Любарський ліцей № 1).

 

З турніру по міні-футболу розподілилися місця наступним чином:

І місце - Любарський ліцей № 1;

ІІ місце - Любарський ліцей № 2;

ІІІ місце - Стрижівчький ліцей.

 
28.09.2023.  

28 вересня 2023 року Баранівською районною організацією Товариства сприяння обороні України було проведено змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед учнів навчальних закладів присвячені до Дня захисників та захисниць України.

У змаганнях прийняло участь 10 команд.

Інструктаж по змаганнях провів голова Баранівської РО ТСОУ Юрій Сябрук.

В особистому заліку найкращими стали:

1 місце - Матвейцова Ангеліна;

2 місце - Парфенюк Максим;

3 місце - Чумак Михайло.

Переможці були нагороджені значками «Влучний стрілець», грамотами Баранівської РО ТСОУ та кульками для стрільби.

В командному заліку кращими стали:

1 місце - Першотравенський ліцей;

2 місце - Кашперівський ліцей;

3 місце - Баранівський ліцей №2 їм. О.Сябрук.

Переможці були нагороджені грошовою винагородою та дипломами Баранівської РО ТСОУ.

 
27.09.2023.  

26 вересня 2023 року Новоград-Волинською районо-міською організацією ТСО України були проведені змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, присвячені Дню захисників та захисниць України.

Змагання проводилися на базі Звягельського ліцею з посиленою військово - фізичною підготовкою.

В змаганнях взяли участь вісім команд з навчальних закладів міста Звягель.

Суддівство змагань провів керівник гуртка «Влучний стрілець» Анатолій Тарасенко.

Команди продемонстрували досить високі результати. 

І місце зайняла команда ліцею з посиленою  військово-фізичною підготовкою.

ІІ місце – команда гімназії  № 5.

ІІІ місце – команда ліцею №1.

 

В особистому заліку:

І місце – Лукянчук Євгенія – ліцей з ПВФП.

ІІ місце – Пінчук Денис – ліцей з ПВФП.

ІІІ місце – Кирилович Андрій гімназія № 5.

Переможці змагань в командному заліку нагороджені  дипломами та медалями, а в особистому - грамотами та медалями Новоград-Волинської РМО ТСОУ.

Голова Новоград - Волинської РМО ТСОУ Любов БОЧКОВСЬКА  висловлює слова вдячності директору Звягельського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Віктору ОНИЩУКУ за надання допомоги в проведенні змагань.

 
27.09.2023.  

У рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху «Я – учасник дорожнього руху» 21 вересня 2023 року в Ємільчинський спортивно-технічний клуб ТСО України завітали учні 7 класу Середівського ліцею Ємільчинської селищної ради.

З учнями ліцею було проведено інформаційну бесіду щодо правил безпеки поведінки на дорогах, безпечного керування велосипедами та самокатами. Ознайомили дітей з дорожніми знаками.

Для перевірки знань учнів була проведена вікторина з правил безпеки дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів.

Діти мали змогу познайомитися із навчальними автомобілями, а інструктори індивідуального навчання водінню показали майстер-клас водіння легкового автомобіля на майданчику.

 
19.09.2023.  

Новоград – Волинська РМО ТСО України прийняла участь у проведені Олімпійського тижня «У спорті наша сила і здоров’я», який проводився з 11 вересня по 15 вересня 2023 року у Звягельському ліцеї  з посиленою військово-фізичною підготовкою, з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Протягом тижня ліцеїсти змагалися у наступних видах спорту: футбол, волейбол, теніс, армреслінг, метання гранати та перетягування канату.

          Також відбулися товариські зустрічі з футболу та перетягування канату з командою ДЮКФП, а команда дівчат-переможців ліцею зустрілася з командою ДЮСШ в грі з волейболу.

В загальному заліку взводом-переможцем Олімпійського тижня визнано ліцеїстів 11-Б класу.

За результатами Олімпійського тижня найкращими виявились:

 з тенісу:

- серед дівчат Ткачук Ганна (11-Б);

- серед хлопців  - Деюн Дмитро (11-Б).

 Армреслінг:

- серед хлопців – Гайсан Денис (11-А клас), серед дівчат – Мартинюк Даря (10-В клас);

- Перетягування канату – хлопці 11-Б клас; дівчата – 11-Вклас.

- Футбол – 10-Б клас;

- Волейбол – 11-Б клас.

- Метання гранати – 11-Б клас

18 вересня були підведені підсумки та проведено  нагородження. Від Новоград-Волинської РМО ТСО України, голова Любов Бочковська, переможців змагань було нагороджено подарунками  – футбольним та волейбольним м’ячами, тенісними ракетками, еспандерами та іншим.

 
14.09.2023.  
14 вересня 2023 року на базі Баранівської районної організації Товариства сприяння обороні України було проведено змагання з воєнізованого кросу серед учнів навчальних закладів Баранівської ОТГ до Дня захисників та захисниць України.
У змаганнях прийняло участь 10 команд.
Приємно відзначити, що збільшилось кількість учасників в порівнянні з минулими роками.
Гімн України виконала Аліна Мищик, патріотичні номери подарували - Леся Бондарчук, Юлія Ейсмонт-Мігей та Вадим Райковський. Ведучий заходу - Сергій Полоневич. Дякуємо Баранівській школі мистецтв та МБК ім.А.Пашкевича за допомогу!
Інструктаж по змаганнях провів голова Баранівської РО ТСОУ Юрій Сябрук.
 
В особистому заліку найкращими стали:
1 місце - Лебіга Микола;
2 місце - Черновський Дмитро;
3 місце - Головатенко Богдан.
 
В командному заліку кращими стали:
1 місце - Дубрівський ліцей 1;
2 місце - Баранівський ліцей 1;
3 місце - Першотравенський ліцей.
 
25.07.2023.  

25 липня 2023 року, на базі  Коростишівського СТК ТСОУ, відбулися засідання Ради Правління, Правління Житомирської ОО ТСОУ та семінарське заняття щодо проведення звітно-виборної кампанії у ВПРР Житомирської області.

На Раді Правління, заступник голови, головний бухгалтер Валентина ЛЮЛЬКА підвела підсумки фінансово-господарської діяльності організацій ТСОУ Житомирської області у І півріччі 2023 року.

Керуючись п. 8.15.5.ї Статуту ГО «ТСО України» та п. 4.10.5.і Статуту Житомирської ОО ТСОУ, розглянули та затвердили кандидатури для обрання головами ВПРР ТСОУ Житомирської області.

Погодили структуру Відокремлених підрозділів районного рівня Товариства  сприяння обороні України в Житомирській області

Прийняли рішення про припинення діяльності шляхом ліквідації (саморозпуску) Громадської організації Хорошівська районна організація Товариства  сприяння обороні України.

А також розглянули результати перевірки Коростенської АШ ТСОУ та заслухали директора Коростенської АШ ТСОУ Віктора Аврамчука.

 

Члени Правління Житомирської ОО ТСОУ прийняли рішення про скликання Загальних Зборів Житомирської ОО ТСОУ та розглянули проєкт Статуту Житомирської ОО ТСОУ.

Помічник  голови Надія МЕЄР провела із головами ВПРР семінарське заняття щодо проведення звітно-виборної кампанії у ВПРР Житомирської області. На якому детально зупинилася на черговості проведень засідань керівних органів ВПРР, порядку денному цих засідань та роздала зразки всіх необхідних документів.

Директор Коростишівського СТК Володимир КУЧИК гостинно приймав своїх колег.

 

 
14.07.2023.  

Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цим нелегким трудом.

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указу Президента України за номером 662/2004. Дата свята була встановлена - 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

 Дорогі бухгалтери висловлюю вам щирі слова подяки за вашу невтомну працю та професійну майстерність. Ваш внесок в розвиток організацій ТСОУ зокрема,  та економіку нашої країни вцілому, є надзвичайно важливим та неоціненним. Нехай ваші знання та досвід завжди допомагають досягати нових вершин, а робота приносить задоволення та гарний дохід.

Бажаю міцного здоров'я, родинного благополуччя, творчого натхнення та спокійної роботи під мирним небом!

 

З повагою,

Голова Житомирської ОО ТСОУ                          Олександр ДЯЧУК 

 
11.07.2023.  

11 липня 2023 року передчасно пішов з життя директор Житомирської автошколи ТСО України  ГАЙСТРУК Юрій Миколайович. Народився він 21 лютого 1957 року в робітничій родині в місті Києві. По закінченні середньої школи обрав для подальшого навчання Київське військове танко-інженерне училище, служив у різних гарнізонах колишнього Радянського Союзу. 1993 року повернувся в Україну і був призначений командиром батальйону забезпечення 95-ї аеромобільної бригади, яка дислокується в Житомирі. У складі миротворчого контингенту побував в Іраку.

26 вересня 2011 року Юрій Миколайович очолив автомобільну школу. І всі ці роки ми знали його як відповідального, працелюбного, принципового керівника, який завжди досягає поставленої мети. Завдяки його діловим і суто людським якостям сьогодні Житомирська автомобільна школа є одним із кращих навчальних закладів не тільки Житомирщини, а й всієї України. Це підтверджують факти. За підсумками роботи серед організацій нашого Товариства, у 2013 році Житомирська АШ ТСОУ посіла друге місце, у 2014 році – третє, а у 2018 році – перше! Школа набула нового вигляду. Капітально відремонтований навчальний корпус, комп’ютеризовані класи, встановлені кондиціонери, замінені вікна, суттєво оновлений автомобільний парк.

Ми висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, трудовому колективу. Світла память про нього завжди буде у наших серцях.

 
07.07.2023.  

26 червня 2023 року Коростишівський СТК ТСОУ, в черговий раз, зустрічав дітей. Директор  Володимир КУЧИК радо зустрів у спортивно-технічному клубі учасників табору із Коростишівського будинку дитячої творчості.

Для дітей було проведено ряд заходів, а саме: вони познайомились з професією водія, були проведені відео уроки на тему «Обов’язки і права пішоходів та велосипедистів»; екскурсія до кабінету будови автомобіля; діти ознайомились з роботою інструктора індивідуального навчання водінню, а також з учбовим автомобілем.

 У даному заході приймали участь інструктори ІНВ та викладач ПДР Коростишівського СТК ТСОУ.

 
05.07.2023.  

Головою Хорошівської РО ТСОУ Валентиною ОНОФРІЮК організований та проведений в Хорошівському народному музеї, захід: «Вірші, написані війною». Саме у скрутні часи з’явилися чи не найвідоміші твори українських класиків - Ліни Костенко, Василя Стуса, Володимира Сосюри та багатьох інших поетів.

Сучасні українці теж у своїх віршах передають  біль і горе від війни. Це поезія вільних і нескорених людей.

Власні вірші присутнім читали  Сергій Сіваченко - лауреат та переможець Всеукраїнських і обласних літературних конкурсів, Марія Чепель – авторка декількох збірок, Євгенія Клюковська – мама двох синів, які зараз захищають Україну від ворога, Євгенія Пантус – поетеса з Дворищ, Олена Гусєва – вчителька, поетеса з Хорошева, Даша Кривець – переможниця Українського конкурсу «Війна очима дітей» (організатор проведення – Житомирська обласна організації Товариства сприяння обороні України), Яна Свобода – початкуюча  поетеса, батько якої захищає Україну від ненависного ворога. Своїми роздумами поділилися учениці 3 класу Вілена Панченко та Стужук Катерина Хорошівського ліцею №1, на тему: «Коли закінчиться війна».

            Зворушливі поетичні рядки доторкнулися до сердець у всіх присутніх:

«І знову дзвони церкви плачуть лихом,

-О Боже, скільки ж їх загине ще?

Лякають прапори – гойдають тихо

Чиюсь сльозу розмитую дощем» (Марія Чепель).

 

 «Я так хотів би залічити рани,

Які  їй знову й знову так болять.

А всіх цих варварів, тиранів

На горло сміло покарать» (Даша Кривець).

 

«Моя ж держава, хоч ображена , не вбита

Погоїть рани подорожником звитяг

Й вузькою стрічкою в суцвіттях льону й жита

Простелить свій квітучий та зернистий шлях (Сергій Сіваченко).

 

Своє бачення війни та її наслідки для народу, зобразив у картинах учень 9 класу Хорошівського ліцею №1 Косякевич Максим.

Валентина Лисюк – завідуюча  дитячою бібліотекою  виступила по роботі з дітьми.

Поезія під час війни піднімає дух воїнів та всіх українців – патріотів. Кожен повинен бути причетним до боротьби за волю України. Це і волонтерство, і підтримка, і допомога ЗСУ.

Ми всі розуміємо біль втрат і глибоко співчуваємо родинам загиблим. Вони на небі, мабуть, поруч з ангелами. Їхні імена закарбовані у пам’яті вічності.

Саме вірші воєнного часу розповідатимуть нашу історію наступним поколінням. Те, крізь що ми пройшли,  надихатиме відвагою і героїчною боротьбою.