Новини

04.02.2019.  

 

1 лютого 2019 року відбулося засідання Правління  Житомирської міської організації Товариства сприяння обороні України.

На засіданні Правління  Житомирської МО ТСОУ розглянуті наступні питання:

  • «Про результати діяльності Житомирської МО ТСОУ в 2018 році та завдання на 2019 рік»
  • «Про роботу Ради Правління Житомирської МО ТСОУ у 2018 році»
  • «Про зміни в складі Правління та Ради Правління Житомирської МО ТСОУ»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Житомирської міської організації ТСОУ за 2018 рік та визначені завдання на 2019 рік.

По підсумкам роботи за 2018 рік нагороджені грамотами Житомирської міської організації ТСОУ активісти ТСОУ.

 
01.02.2019.  

 

31 січня 2019 року відбулося засідання Правління  Малинської районної організації Товариства сприяння обороні України.

В засіданні Правління Малинської РО ТСОУ  прийняв участь заступник голови Житомирської обласної організації ТСО України Дячук Олександр Васильович.

На засіданні Правління  Малинської РО ТСОУ розглянуті наступні питання:

  • «Про результати діяльності Малинської РО ТСОУ в 2018 році та завдання на 2019 рік»
  • «Про зміни в складі Правління та Ради Правління Малинської РО ТСОУ»
  • «Про вибори голови Малинської РО ТСОУ»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Малинської районної  організації ТСОУ за 2018 рік та визначені завдання на 2019 рік.

Головою Малинської РО ТСОУ обраний Тарасенко Микола Іванович.

28.01.2019.  

 

 

24  січня 2019 року відбулося засідання Правління  Баранівської районної організації Товариства сприяння обороні України.

На засідання Правління були запрошені та прийняли участь в засіданні Правління:

  • Голова Житомирської обласної організації ТСО України Ніколусь Михайло Олександрович;
  • Заступник військового комісара з територіальної оборони Постіженко Валерій Васильович;
  • Голова спілки учасників та ветеранів АТО «Схід» у м. Баранівка та Баранівському районі.

На засіданні Правління  Баранівської РО ТСОУ розглянуті наступні питання:

«Про результати діяльності Баранівської РО ТСОУ в 2018 році та завдання на 2019 рік»

«Про роботу Ради правління Баранівської РО  ТСОУ у 2018 році»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Баранівської районної  організації ТСОУ за 2018 рік та визначені завдання на 2019 рік.

 
28.12.2018.  

 

27 грудня 2018 року на базі Новоград-Волинської АШ ТСОУ відбулося засідання Ради Правління  Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

 

На засіданні Ради Правління  Житомирської ОО ТСОУ розглянуті питання:

       1. Про внесення змін та доповнень до плану основних заходів Житомирської обласної організації ТСОУ на 2019 рік.

       2. Про  кандидатури для обрання  головами РО ТСОУ .

3. Про результати комплексної перевірки та надання допомоги Житомирському СТК ТСОУ. 

 

4. Про затвердження фінансового плану організацій ТСОУ області на 2019 рік.

 
19.12.2018.  

 

15 грудня 2018 року на базі Житомирської Гуманітарної гімназії №23 відбулись міські змагання  зі стрільби з пневматичної гвинтівки.

Учасників міських змагань привітали голова Житомирської міської організації ТСОУ Гайструк Юрій Миколайович,  заступник голови Житомирської міської організації ТСОУ Кушніренко Ігор Володимирович, голова методичного об’єднання вчителів предмету "Захист Вітчизни" загальноосвітніх шкіл м. Житомира Севрук Іван Григорович, методист навчально-методичного центру міського відділу освіти Резник Рафаїл Якович.

Переможці міських змагань нагороджені грамотами та дипломами Житомирської міської організації ТСОУ.

 
30.11.2018.  

 

28-29 листопада 2018 року  базі  Житомирської обласної організації  ТСО України проведено всеукраїнський навчально-методичний  збір з новопризначеними  директорами навчальних закладів ТСО України.

 

У відповідності до  плану  основних заходів Товариства сприяння обороні України на 2018 рік на базі  Житомирської обласної організації  ТСО України проведено всеукраїнський навчально-методичний  збір з новопризначеними  директорами навчальних закладів ТСО України.

28 листопада 2018 року навчально-методичний збір проводився в конференцзалі готелю «Україна».

Голова Товариства сприяння обороні України Кошин С.М. наголосив на важливості тих напрямків статутної діяльності за які відповідають директори навчальних закладів ТСОУ.

Голова Житомирської обласної організації Ніколусь М.О. довів до присутніх інформацію про діяльність Житомирської ОО ТСОУ її навчальних закладів.

Начальник управління внутрішнього аудиту та управління майном Конончук О.В. довів порядок обліку і використання будівель, майнових комплексів та земельних ділянок НЗ ТСОУ...

Начальник управління техніки, технічних засобів та зброї довів до директорів навчальних закладів порядок обліку та експлуатації техніки в навчальному закладі.

Начальник управління координації діяльності навчальних закладів Сухарєв С.М. довів нормативно-правові акти та інші керівні документи що регламентують діяльність навчальних закладів ТСОУ.

Заступник голови Житомирської обласної організації ТСОУ, головний бухгалтер ОО ТСОУ Люлька В.В. довела до присутніх основи бухгалтерського обліку та оподаткування діяльності НЗ ТСОУ. Можливість використання пільг в оподаткуванні НЗ ТСОУ. Раціональне використання отриманих доходів на придбання та оновлення матеріально-технічної бази і фінансового заохочення працівників…

В ході навчально-методичних зборів директори НЗ ТСОУ  відвідали відвідали Житомирський музей космонавтики ім. С.П. Корольова.

29 листопада 2018 року навчально-методичні збори проводились на базі Житомирської автомобільної школи ТСОУ.

В процесі навчально-методичного збору було проведено огляд навчально-матеріальної  бази Житомирської АШ ТСОУ, показані  навчальні класи, автомобільний парк, основну увагу було привернуто їх оснащенню необхідними вузлами та агрегатами, оформленню плакатами,   відповідними демонстраційними стендами та використанню технічних засобів навчання. 

З досить цікавими доповідями виступили перед директорами навчальних закладів викладач Житомирської АШ ТСОУ Бородін О.Ф. (методика підготовки та проведення занять викладачем) та директор Баранівського СТК ТСОУ Сябрук Ю.В. (порядок підготовки та проходження навчальним закладом державної акредитації).

 
20.11.2018.  

 

 20 листопада 2018 року напередодні Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України –  у 199-му Навчальному центрі Десантно-штурмових військ у м. Житомирі відбувся день відкритих дверей.

            В проведені заходу прийняли участь штатні працівники Житомирської обласної організації, активісти ТСОУ, учнівська та студентська молодь, мешканці міста…

Гості свята мали змогу ознайомитися з умовами проживання, харчування та підготовки курсантів 199 – го Начального центру, заняттями особового складу у навчальних класах за напрямками діяльності, практичними заняттями на повітряно-десантному комплексі, заняттями з фізпідготовки тощо.

На стройовому плацу представили бойову техніка Десантно-штурмових військ, а у фойє клубу – сучасні зразки стрілецької зброї.

Також в одному з кабінетів реконструювали шкільний клас, що зазнав обстрілу, з використанням речей із зони ООС та продемонстрували манекени, за допомогою яких курсанти освоюють навички надання першої домедичної допомоги.

 
26.10.2018.  

 

 

25  жовтня 2018 року відбулося засідання Ради Правління  Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

 

 

На засіданні Ради Правління  Житомирської ОО ТСОУ розглянуті наступні питання:

  1.  Про підсумки проведення місячника військово-патріотичної роботи, присвяченого Дню захисника України.
  2. Про результати перевірки Коростишівського СТК (РО) ТСОУ.
  3. Про затвердження плану основних заходів Житомирської ОО ТСОУ на 2019 рік.
  4. Про підсумки фінансово-господарської діяльності організацій ТСОУ за 9 місяців 2018 року.

 

 

 

18 жовтня 2018року на базі Новоград-Волинської автомобільної школи ТСОУ в ході  навчально-методичного збору з директорами, заступниками директорів, викладачами, майстрами виробничого навчання водінню, інструкторами індивідуального навчання водінню відбулись змагання на особисту першість серед організацій ТСОУ області з фігурного та швидкісного водіння легкового автомобіля, присвячені 81-й річниці з Дня утворення Житомирської обласної організації ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ-ТСОУ та Дню автомобіліста і дорожника.

У особистому заліку змагались 45 спортсменів.
 
В особистому заліку призові місця розподілились:
1 місце – Рябушенко Я.П. (Коростенський технічний коледж  ТСОУ)
2 місце – Романчук І.А.  (Житомирський СТК ТСОУ)
3 місце – Назаров С.Б. ( Новоград-Волинська  АШ ТСОУ).

Обласні змагання на особисту першість з фігурного та швидкісного водіння легкового-автомобіля серед організацій ТСОУ області пройшли на високому організаційному та методичному рівні. Місце змагань обладнане у відповідності до правил змагань. Змагання проходили згідно розпорядку змагань, вказаному в Положенні про змагання.
Слід відмітити сумлінне відношення до підготовки та проведення обласних змагань директора змагань - директора Новоград-Волинської АШ ТСОУ Осадчука О.О. та головного судді Бочковської Любов Анатоліївни.

 
18.10.2018.  

 

Метою навчально-методичного збору ставилось:

  • - поставити завдання організаціям ТСОУ області по підготовці кадрів робітничих професій (роль викладачів, МВНВ, ІІНВ у справі вдосконалення НМБ, якісній підготовці кадрів робітничих професій);
  • - підвести підсумки роботи навчальних закладів ТСОУ області по підготовці кадрів робітничих професій за 9 місяців 2018  року;
  • - вивчити вимоги основних керівних документів щодо організації навчально-виробничого процесу;
  • - вивчити порядок планування та організації навчально-виробничого процесу, обліку навчально-виробничої роботи;
  • - показати методику підготовки викладача, МВНВ, ІІНВ до занять та організацію проведення занять;
  • - розглянути взаємозв’язок в роботі при підготовці водіїв автотранспортних засобів між викладачем, МВНВ, ІІНВ;
  • - провести обмін досвідом роботи кращих методистів при проведенні занять по практичному водінню автомобіля;
  • - провести ознайомлення учасників зборів з навчально-матеріальною базою Новоград-Волинської АШ ТСОУ;
  • - перевірити рівень професійних знань учасників збору.
 
16.10.2018.  

 

13 жовтня 2018 року в «Будинку ТСОУ» м. Київ відбулися урочисті збори з нагоди Дня захисника України.

На урочистих зборах були присутні ветерани АТО, бійці 90 батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади, волонтери, члени родин учасників бойових дій, керівний склад, штатні працівники, активісти Товариства сприяння обороні України.

Учасників урочистих зборів привітав Голова ГО «ТСО України» Сергій Кошин.

За дорученням Президента України депутат Верховної Ради, капітан Збройних Сил України Тетяна Ричкова вручила державні ордени та медалі бійцям, які відзначилися під час бойових дій.

Народна артистка, Герой України Ада Роговцева разом з командиром 90-го батальйону Віталієм Барановим вручили відзнаки Генерального штабу Збройних Сил України волонтерам.

 Голова ГО «ТСО України» Сергій Кошин вручив відзнаки Генерального штабу Збройних Сил України активістам ТСО України.

Від  Житомирської обласної організації ТСОУ за вагомий особистий внесок у справу зміцнення співробітництва у військовій сфері, життєдіяльності Збройних сил України, всебічну підтримку Збройних Сил України були нагороджені:

  • Дячук Олександр Васильович - заступник голови Житомирської обласної організації ТСОУ– нагрудним знаком начальника Генерального штабу – Головнокомндувача Збройних Сил України генерала армії України Муженка В.М.;
  • Ніколусь Михайло Олександрович - голова Житомирської обласної організації ТСОУ– грамотою начальника Генерального штабу – Головнокомндувача Збройних Сил України генерала армії України Муженка В.М.;
  • Слободенюк Володимир Іванович - Голова Любарської РО ТСОУ, директор Любарського СТК ТСОУ– подякою начальника Генерального штабу – Головнокомндувача Збройних Сил України генерала армії України Муженка В.М.
 
12.10.2018.  

 

 

До свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисника України в Хорошівській РО ТСОУ було проведено змагання-конкурс «Козацькі забави».  Учасники змагань показали вміння розбирати, збирати автомат, свою спритність, силу, швидкість, надання допомоги «потерпілому» і ін..

        Членом журі був учасник АТО,молодший сержант прикордонної служби Украіни - Віталій Дем’янчук.

      Голова районної організаціі Товариства сприяння обороні України - Валентина Онофріюк вручила переможцям м’ячі.

 

 
08.10.2018.  

 

Відповідно до плану основних заходів Житомирської обласної організації ТСО України на 2018 рік та відповідно до плану проведення місячника військово-патріотичної  роботи, присвяченого  Дню захисника України 06  жовтня  2018 року на базах Андрушівської та Овруцької РО  ТСОУ   відбулись змагання на відкриту першість області зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед команд організацій ТСОУ Житомирської області.

В змаганнях прийняли участь 17 команд у командному заліку та 51 учасник в особистому заліку.

За результатами суддівського протоколу серед команд призові місця розподілились:

1 місце - команда; Житомирської АШ  ТСОУ

2 місце - команда Житомирської МО ТСОУ;

3 місце - команда Баранівської РО ТСОУ.

В особистому заліку перемогу здобули:

1 місце – Дмітрієв Олександр Ігорович  (Житомирська АШ ТСОУ);

2 місце – Француз Ірина Василівна (Житомирська МО ТСОУ);

3 місце – Сікан Никита Володимирович (Баранівська РО  ТСОУ).

Добросовісно віднеслися до підготовки та проведення змагань голова Андрушівської РО ТСОУ Кулик Олена Анатоліївна   та голова Овруцької РО  ТСОУ Нестерчук Дмитро Миколайович.

 
05.10.2018.  

 

4 жовтня 2018 року на базі Бердичівського  СТК ТСОУ  відбулась службова нарада директорів КТК, АШ, СТК ТСОУ Житомирської області, голів організацій ТСОУ районного рівня.

            На службовій нараді були розглянуті питання:

  • Акредитації навчальних закладів ТСОУ області в 2018-2019 роках;
  • Планування основних заходів Житомирської обласної організації ТСОУ на 2019 рік;
  • Інвентаризації  товароматеріальних цінностей;
  • Заслухано голів організацій ТСОУ районного рівня про хід проведення місячника військово-патріотичної роботи присвяченого Дню захисника України;
  • Заслухано директорів навчальних закладів ТСОУ про хід підготовки до опалювального сезону;
  • Доведено наказ голови ГО ТСОУ про заохочення штатних працівників з нагоди 81-ї річниці з Дня утворення Житомирської обласної організації ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ –ТСОУ;
  • Доведено святковий наказ голови Житомирської обласної організації ТСОУ про заохочення з нагоди 81-ї річниці з Дня утворення Житомирської обласної організації ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ –ТСОУ.

Після проведення службової наради відбувся святковий обід з нагоди 81-ї річниці з Дня утворення Житомирської обласної організації ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ –ТСОУ.

 
02.10.2018.  

 

Житомирська обласна організація ТСОУ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:

  • Директора Ємільчинського спортивно-технічного клубу ТСОУ;
  • Головного бухгалтера Ємільчинського спортивно-технічного клубу ТСОУ;
  • Директора Коростенського технічного коледжу ТСОУ;
  • Директора Бердичівської автомобільної школи ТСОУ;
  • Помічника голови обласної організації ТСОУ з автомобільної служби;
  • Помічника голови обласної організації з юридичних питань.

Вимоги до кандидатів:

  1. Повна вища освіта.
  2. Досвід роботи на керівних посадах.
  3. Впевнена робота на комп’ютері.
  4. Порядність, бажання працювати.
  5. Вміння аналізувати, узагальнювати інформацію, робити висновки.
  6. Можливість виїзду у відрядження.
  7. Стать (чол., жінка)значення не мають.
  8. Перевага надається молодим та енергійним.
  9. Довідки за телефоном 0412-22-79-01.
  10. Резюме пересилати на електронну пошту zt-ootsou@ukr.net.
 
28.09.2018.  

 

28 вересня 2018 року Житомирською міською організацією ТСОУ та керівництвом ЗОШ №26 в ході місячника військово-патріотичної роботи присвяченого Дню захисника України була  проведена спортивна, військово-патріотична гра «Патріот»з учнівською молоддю старших класів ЗОШ №26 

Слід відмітити добросовісне відношення до підготовки та проведення  змагань директора Житомирської ЗОШ №26 Янчук Ірини Мечіславівни та вчителя захисту Вітчизни Костенка Миколи Михайловича.

Переможці спортивної, військово-патріотичної гри «Патріот»  були нагороджені кубком, медалями,  дипломи,  та грамоти Житомирської міської організації  ТСОУ.

 
25.09.2018.  

 

 

21 вересня 2018 року напередодні Дня Партизанської Слави Андрушівською РО ТСОУ та відділо освіти Андрушівської РДА було організовано похід учнівської молоді (10-11 класів) Гальчинської, Нехворощанської, Городківської, Бровківської та Андрушівської ЗОШ I-III ст. до Партизанської землянки в с.Городківка Андрушівського району, Житомирської області.

Біля партизанської землянки відбувся  мітинг-реквієм по вшануванню подвигу партизанів і підпільників Другої світової  війни, їх неоціненного внеску у перемогу. В ході мітингу краєзнавець с.Городківка Савіцький Іван Леонтійович розповів присутнім історію про подвиги підпільної групи яка діяла в роки війні у нашому краї. Було покладено квіти до меморіального знаку та вшановано хвилиною мовчання земляків загиблих  у роки Другої світової війни.

 
24.09.2018.  

 

20 вересня 2018 року Баранівською РО ТСОУ на території Баранівського районного спортивно-технічного клубу ТСОУ  було проведено урочисте відкриття місячника військово-патріотичної роботи присвяченого  Дню захисника України із залученням представників військового комісаріату, освіти, міського будинку культури, спілки ветеранів АТО, авганців, а також були проведені районні змагання з воєнізованого кросу серед учнівської молоді  району.

Прибуло на змагання сім навчальних закладів району: Баранівський ліцей, ОНЗ Баранівська гімназія, Баранівська ЗОШ №2 ім.О.Сябрук, Першотравенська ЗОШ, Зеремлянська ЗОШ, Мар'янівська ЗОШ, Кашперівська ЗОШ.

Учасників районних змагань  привітав голова Житомирської обласної організації ТСО України М.О. Ніколусь.

В командному заліку перше місце посіла команда  - ОНЗ Баранівська гімназія, друге місце - Першотравенська ЗОШ; третьє місце - Кашперівська ЗОШ.

В особистому заліку перше місце посів Гамза Максим Олександрович (Кашперівська ЗОШ), друге місце - Чаплінський Віталій Олександрович (Першотравенськ ЗОШ), третьє місце - Марчук Святослав Васильович (Баранівка).

Переможців районних змагань було нагороджено дипломами, грамотами та грошовими винагородами.

 
24.09.2018.  

 

 

20 вересня 2018 року в Любарській районній бібліотеці Любарською РО ТСОУ було проведено тематичний вечір присвячений «Дню партизанської Слави» за участю учнів Любарського професійного ліцею. В урочистому зібранні взяли участь керівник апарату Любарської райдержадміністрації Чмирук Андрій Феліксович, голова ради ветеранів Гудзь Степан Арсентійович та запрошений колишній учитель історії – член Товариства дослідників Волині – Бондарчук Петро Онисимович.

Урочисте зібрання відкрила завідуюча районною бібліотекою            п. Романенко Л.А.,  виступили голова ветеранів Гудзь С.А., голова РО ТСОУ Слободенюк В.І. та керівник апарату РДА Чмирук А.Ф.

Виступ члена Товариства дослідників Волині Бондарчук П.О. був вдалим та цікавим. Розпочалась розповідь партизанським рухом на Житомирщині та в Любарському районі в цілому, далі зупинився історик на підпільниках, які діяли на території району в період окупації.

По закінченню заходу від районної організації ТСОУ головою РО Слободенюком В.І. було вручено Почесну грамоту члену Товариства дослідників Бондарчуку П.О. – за активну участь в громадському житті Товариства та особистий внесок в військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди «Дня партизанської Слави», працівникам районної бібліотеки було вручено квіти за підготовку в проведені даного заходу.

Після закінчення тематичного вечора було організовано покладання квітів до пам’ятного знака на  будівлі де в роки війни діяла підпільна партизанська організація.

 
24.09.2018.  

 

Відповідно до плану основних заходів Житомирської обласної організації ТСОУ на 2018 рік та з метою військово-патріотичного виховання молоді, підготовки її до служби в Збройних Силах України, популяризації військово-прикладних видів спорту , 22 вересня 2018 року на базі Горщиківського ліцею (Коростенський район) проведені змагання  з воєнізованого кросу серед організацій ТСОУ Житомирської області на приз Голови ЦК ДТСААФ України, генерал-полковника Жмаченка П.Ф. присвячені Дню захисника України.  В змаганнях прийняли участь  13 команд в командному заліку та 26 учасників в особистому заліку.

         Обласні змагання на приз Голови ЦК ДТСААФ України, генерал-полковника Жмаченка П.Ф. присвячені Дню захисника України пройшли на високому  організаційному та методичному рівні. Місце змагань було обладнане у відповідності до правил змагань. Слід відмітити добросовісне відношення до підготовки та проведення  змагань вчителя захисту Вітчизни Горщиківського ліцею Пархомчука Володимира Миколайовича.

        Учнями Горщиківського ліцею  для учасників обласних змагань був представлений цікавий концерт художньої самодіяльності.

        На належному рівні була організована робота суддівської колегії.

         Традиційне урочисте підняття прапора під звуки державного гімну України, теплі напутні слова.

         І ось після жеребкування та інструктажу спортсменів – перші старти. Вони відразу показали, що боротьба буде нелегкою.  Досвід  учасників у таких змаганнях поставили на терези швидкість і завзяття з одного боку та впевненість і стабільність - з іншого.

За результатами суддівського протоколу місця  розподілились:

а) в командному заліку :

-  І місце – команда  Горщиківська ОТГ;

-  ІІ місце – команда Любарської РО  ТСОУ;

-  ІІІ місце – команда Бердичівського СТК ТСОУ.

б) в особистому заліку:

- І місце Здота Ярослав Валерійович (Горщиківська ОТГ);

- ІІ місце Рудніцький Денис Олегович (Горщиківська ОТГ);

- ІІІ місцеСеменюк Максим Олександрович (Бердичівський СТК ТСОУ);

            Славним доповненням до ейфорії перемоги стали кубок, медалі, дипломи,  грамоти та грошові премії від обласної організації ТСОУ.