Новини

18.09.2018.  

 

17 вересня 2018 року Житомирською РО ТСОУ на базі Сінгурівської ЗОШ було проведено урочисте відкриття місячника військово-патріотичної роботи присвяченого  Дню захисника України та районні змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки та розбирання-збирання макета АК-74. В змаганнях прийняло 9 команд.

Кращі результати виборили:

- в командному заліку:

І місце – Озерненська гімназія;

ІІ місце – Сінгурівська ЗОШ;

ІІІ місце – Новогуйвинська гімназія.

Переможці були нагороджені дипломами районної організації ТСОУ.

- особистому заліку зі стрільби з пневматичної гвинтівки:

І місце – Химач Ольга Сергіївна - Озерненська гімназія;

ІІ місце – Колесніков Дмитро Ігорович - Сінгурівська ЗОШ;

ІІІ місце – Сікан Іван Валерійович – Озернянська гімназія.

Переможці були нагороджені грамотами районної організації ТСОУ, значками «влучний стрілець», та подарунками у вигляді грошових коштів.

- особистому заліку розбирання-збирання макету АК-74:

І місце – Колодюк Максим Васильович – Коднянська ЗОШ;

ІІ місце – Колесніков Дмитро Ігорович - Сінгурівська ЗОШ;

ІІІ місце – Мальована Єлізавета Миколаївна – Вертокиївська ЗОШ.

Переможці були нагороджені грамотами районної організації ТСОУ

 
17.09.2018.  

 

14  вересня 2018  року на  плацу  військової  частини  А - 3814. Новоград-Волинська райміська організація ТСО України провела відкриття місячника військово-патріотичної роботи, присвяченого  Дню захисника України.

На  відкритті  місячника  були  присутні:

- голова Житомирської обласної організації ТСОУ Ніколусь Михайло Олександрович;

-   голова Новоград-Волинської РМО ТСОУ Бочковська Любов Анатоліївна;

-   ВО командира військової частини А-3814 – Гура Микола Миколайович;

-  представник Новоград – Волинської районної державної адміністрації Кур’ята Леонід Євгенович;

-  начальник відділу освіти та науки  Ващук Тетяна Володимирівна;

-   голова  ветеранської  ради  району  Фатенко  Петро  Петрович;

-  заступник військового комісара Андрущук Руслан Петрович;

- учнівська та студентська молодь з навчальних закладів  міста.

         Після  урочистого  мітингу  молодь   оглянула  парк  військової техніки.

         Також учасники заходу мали змогу оглянути зброю та ознайомитися з умовами проживання військовослужбовців.

 
17.09.2018.  

 

14 вересня 2018 року проведено легкоатлетичний пробіг Лугини-Олевськ присвячений 27 річниці з Дня створення Товариства сприяння України та Олевської республіки (Оле́вська респу́бліка — локальне українське державне утворення на Поліссі з 21 серпня по 15 листопада 1941 року в період Другої св. війни на території Олевського району, який з 20 жовтня 1941 входив до складу Генеральної округи Житомира. 21 серпня 2011 року в місті Олевськ було урочисто відзначено 70-річчя від заснування Олевської республіки. Для увічнення цієї події в центрі міста на вулиці Володимирській було відкрито пам'ятний знак.).

В легкоатлетичному пробігу брали участь представники апарату Правління Житомирської обласної організації ТСОУ та Лугинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

 
07.09.2018.  

 

6  вересня 2018 року на базі Ємільчинського СТК ТСОУ  відбулась службова нарада директорів КТК, АШ, СТК ТСОУ Житомирської області, голів організацій ТСОУ районного рівня.

            Учасники наради відвідали унікальний історичний музей «ДОТ - Артилерійський напівкапонір», відділ Ємільчинського народного краєзнавчого музею, створений на базі колишньої військової оборонної споруди часів Другої світової війни.

 
30.07.2018.  

 

З ЮВІЛЕЄМ!

30 липня 2018 року відзначає свій ювілейний день народження голова контрольно-ревізійної комісії Товариства сприяння обороні України, заступник голови Житомирської обласної організації ТСОУ, головний бухгалтер

ЛЮЛЬКА ВАЛЕНТИНА ВОЛОДИМИРІВНА

У цей знаменний для Вас і Ваших рідних день щиро бажаємо Вам, Валентина Володимирівна, міцного здоров’я, довгих щасливих років і вірних друзів, благополуччя й миру, значних успіхів і натхнення в подальшому служінні  народу  України!

Нехай і надалі буде стрімким і плідним Ваш життєвий шлях, ніколи не вичерпується енергія творчих пошуків для здобутків і перемог, а родинне щастя, теплота і шана людська осяває Вас на многії літа.

 
27.07.2018.  

 

26   липня 2018 року на базі Любарського СТК ТСОУ  відбулося засідання Ради Правління  Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

На засіданні Ради Правління  Житомирської ОО ТСОУ розглянуті наступні питання:

  1. Підсумки ФГД за І півріччя 2018 року.
  2. Про підсумки проведення місячника військово-патріотичної роботи, присвяченого Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
  3. Про стан забезпечення автомобільною технікою навчально-виробничого процесу в організаціях ТСОУ області.
  4. Про затвердження плану основних заходів Житомирської обласної організації ТСОУ в ході місячника військово-патріотичної роботи присвяченого Дню захисника  України.
  5. Про стан справ в Коростишівському СТК ТСОУ

 

 
13.07.2018.  

 

12.07.2018 року напередодні 75-ї річниці Копищанської трагедії було організовано автопробіг в с. Копище Олевського району з метою вшанування пам’яті невинно розстріляних та живцем спалених жителів села.

В автопробігу прийняли участь Ємільчинська, Овруцька, Олевська РО, Новоград-Волинська РМО та Коростенський технічний коледж ТСОУ.  В зазначених заходах крім працівників організацій ТСОУ області прийняли участь ветерани ВВВ, учнівська та студентська молодь, представники органів влади,  ЗМІ, військовослужбовці прикордонної застави у с. Копище, мешканці с. Копище.

            В рамках заходу вшанування пам’яті жертв Копищанської трагедії відбулася історична реконструкція тих подій. Усі присутні мали змогу на мить перенестися у минулі воєнні роки і згадати про незмірний подвиг воїнів-захисників, про скалічені людські долі, які вражають своєю правдивістю, та про неоцінений внесок партизанів у розгром німецько-фашистських загарбників. Продемонстрували цю реконструкцію учасники запрошеного воєнно-патріотчного клубу «Червона зірка»

В с. Копище був проведений мітинг - реквієм по вшануванню пам’яті 2887 мирних жителів, в тому числі 1347 дітей віком до 12 років, які були розстріляні та спалені живцем у ході каральної операції гітлерівців.

            Відкрив мітинг – реквієм сільський голова Михалець Михайло Васильович.

            Відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам трагедії. Усі бажаючі мали змогу відвідати музей історії села Копище.

            Під час проведення мітингу виступаючі відмічали, що у північних районах Житомирщини, завдяки великим лісовим масивам і майже непрохідним болотам, складалися сприятливі можливості для розгортання партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни.

Лише два партизанських з’єднання - О. Сабурова та С. Малікова, що діяли головним чином саме на Житомирському Поліссі, знищили тоді майже 53 тисячі фашистських солдатів та офіцерів, «висадили в повітря» 63 залізничних мости і 750 ворожих ешелонів. Маневруючи по лісах, партизани були практично невидимі і невразливі, били фашистів із несподіваних засад, переслідували їх по всій території.

На Житомирщині сіл, спалених, чи частково спалених за опір німецько-фашистським окупантам, - сто шістдесят три. Копище - одна з найбільших ран не тільки Поліського краю, але й всієї України.

Тихої передранкової пори 13 липня 1943 року о 3 годині 15 хвилин почалася трагедія села Копище. Німці зганяли людей у хати, сараї та клуні, забивали двері дошками, обливали бензином і підпалювали. Фашистські нелюди жбурляли у вогонь діток,  матері кидалися за ними вслід, старі немічні люди молили змилуватися, не позбавляти життя. Та пощади чекати було даремно. Того дня загинуло 2887 мирних селян, з них – 1347 дітей до 12 років.

            Тому ніколи не будуть в’янути живі квіти біля пам’ятника спаленим і розстріляним жителям села Копище.

 
11.07.2018.  

 

10 липня 2018 року в Житомирській обласній організації Товариства сприяння обороні України відбулась робоча зустріч голови Житомирської обласної організації ТСОУ  Ніколусь Михайла Олександровича із заступником командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Мойсюком Євгеном Григоровичем.

            З метою ефективної та продуктивної співпраці ГО «ТСО України»  з Генеральним штабом Збройних Сил України, та військовими частинами в рамках укладеного 07.02.2018 року меморандуму про співпрацю між ГО «ТСО України» та Генеральним штабом Збройних Сил України 10 липня 2018 року в Житомирській обласній організації Товариства сприяння обороні України відбулась робоча зустріч голови Житомирської обласної організації ТСОУ  Ніколусь Михайла Олександровича із заступником командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Мойсюком Євгеном Григоровичем.

            На зустрічі обговорювались актуальні питання щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації організаціями ТСОУ області водіїв для Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

            Намічені шляхи співпраці по підготовці водіїв транспортних засобів.

 
02.07.2018.  

 

30 червня 2018 року відбувся черговий, 14 випуск студентів у Коростенському технічному коледжі Товариства сприяння обороні України.

Дипломи молодшого спеціаліста отримали 25 випускників колледжу за спеціальністю:

- "Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів".

 

З цією значною подією привітали випускників та побажали їм міцного здоров'я та успіхів у дорослому житті заступник голови Житомирської обласної організації ТСОУ Дячук О.В., виконуюча обов’язки  директора ПВНЗ ТСОУ «Коростенський технічний коледжу»  Сологуб Валентина Степанівна, а також батьки випускників. За традицією, свято розпочалося урочистим виконанням Державного Гімну України та Гімну Коростеня.

В усіх промовах звучали побажання  випускникам: отримати від Бога довгу й щасливу долю, здоров’я та здійснення мрій.

Роки проведені разом, назавжди залишаться в памяті. Хтось пізніше згадає про них з радістю, хтось з тугою, а хтось можливо і з болем. Але так чи інакше, веселі моменти студентського життя не забудуться ніколи. На шляху до диплому було багато різного і хочеться сподіватися, важливого і корисного.

Нехай ці побажання для них збудуться!

 
26.06.2018.  

Житомирська обласна організація ТСО України вітає всіх ветеранів ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ-ТСОУ, працівників організацій ТСОУ області з Днем Конституції України.

Конституція – одна для всіх. Шануймо її, пам’ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення. Та доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення. І ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.

Щиро бажаємо ветеранам, членам оборонного Товариства миру, щастя і добра, здоров’я і бадьорості духу на довгі роки життя,  подальших успіхів  у справі виховання патріотів України, майбутніх захисників Вітчизни. Хай Ваша енергія, професіоналізм, спрямованість на нові перспективи та звершення сприятимуть розбудові української держави та демократичного суспільства.

 
01.06.2018.  

 

З 29  травня по 1 червня 2018 року  проводились 7-мі обласні змагання  Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2018: Поліські соколи» (гра проводилась у лісовому масиві   с. Зарічани Житомирського району).

Житомирська обласна організація ТСОУ проводила один із найвідповідальніших  та найулюбленіших етапів гри - «Стрільба» (організація підготовки та проведення, судійство, забезпечення мішеннями та кульками, нагородження переможців в командному заліку та особистому заліку (в особистому заліку окремо серед юнаків та дівчат).

Слід відмітити добросовісне відношення до проведення обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2018: Поліські соколи» директора змагань Гайструка Ю.М. та всієї суддівської колегії.

  1. Переможців 7-х обласних змагань  Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2018: Поліські соколи» нагороджено у відповідності з Додатком до Умов проведення гри:

а) в командному заліку:

    -  за І місце – команду міста Житомир Кубком ОО ТСОУ та Дипломом ОО ТСОУ І ступеня;

    -  за ІІ місце – команду Коростенського  району Дипломом ОО ТСОУ ІІ ступеня;

    -  за ІІІ місце – команду міста Новоград-Волинський Дипломом ОО ТСОУ ІІІ ступеня.

б) в особистому заліку серед дівчат:

     -  за І місце – Григорчук Дарія  (місто Житомир) медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІ місце – Павлюк Ангеліна (місто Житомир) медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІІ місце – Давидюк Юлія (Попільнянський  район), медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець».

в) в особистому заліку серед юнаків:

     - за І місце Саютін Владислав (місто Житомир) медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІ місце Баранов Артем (місто Житомир) медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

                          - за ІІІ місце Бондар Михайло (м. Житомир) медаллю, Грамотою ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець».

 
30.05.2018.  

 

Нагородження за кращий результат

 

30 травня 2018 року під час проведення останнього  дзвоника в Житомирській міській гуманітарній гімназії  №23 відбулось нагородження Француз Ірини Василівни – учениці 10-б класу, грамотою Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України та подарунком у вигляді грошових коштів  в розмірі 500 (П’ятсот ) грн. за кращий результат в особистому заліку в змаганнях  на відкриту першість області серед організацій ТСОУ Житомирської області зі стрільби з пневматичної гвинтівки (190 очок із 200 можливих), присвячених Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 
25.05.2018.  

 

Від щирого серця вітаю усіх з одним із головних християнських свят — Днем Святої Трійці!

 Це традиційне свято, коли храми та оселі прикрашають свіжоскошеною травою й квітами, запах яких нагадує усім нам про сходження Святого Духа.

 День Святої Трійці — одне з найулюбленіших і найшановніших свят українського народу і відзначається з давніх-давен. Навіть в лихі часи атеїстичної боротьби, люди святкували П’ятидесятницю. Це свято — ще одна згадка про велику жертву Сина Божого в ім’я любові до людей, бо свято Трійці припадає на п’ятдесятий день по Воскресінні Христовому. Саме цей день є днем утворення вселенської апостольської Церкви. На знак пам’яті про незбагненну подію: зішестя Святого Духа на апостолів, коли вони отримали благословення нести слово Христове.

 Бажаю вам у цей світлий день добра та злагоди, людського щастя та Божого благословення. Нехай віра та любов допомагають вам долати всі труднощі. Нехай Господь береже Україну та кожного з нас!

Хай у цей день зміцняться наші надії на гідне майбутнє, а Боже благословення допоможе втілити у життя найкращі замисли.

Голова Житомирської обласної організації ТСОУ          М.О. НІКОЛУСЬ

 
25.05.2018.  

 

Житомирська АШ ТСОУ за результатами роботи в 2017 році визнана переможцем та посіла 1 місце серед автомобільних шкіл в Товаристві.

На основі Протоколу засідання комісії з підведення підсумків роботи навчальних закладів ГО «ТСО України» в 2017 році, затвердженого Радою Правління Товариства 16 травня 2018 року, протокол №6, головою Товариства виданий Наказ №87 від 17 травня 2018 року «Про визначення переможцями та нагородження навчальних закладів ГО «ТСО України» та їх директорів за результатами роботи в 2017 році»

Визнана переможцем та посіла 1 місце серед автомобільних шкіл -  Житомирська автомобільна школа ТСОУ, директор школи Гайструк Юрій Миколайович.

Житомирська автомобільна школа нагороджена дипломом за 1 місце та грошовою премією в розмірі 25 тисяч грн.

Директор Житомирської АШ ТСОУ Гайструк Юрій Миколайович нагороджений Почесною грамотою Товариства з виплатою грошової винагороди в розмірі 2 тисяч грн.

 
18.05.2018.  

 

На Житомирщині стартував  І-й етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

 

У відповідності до Указу Президента України  від 12.06.2015 року «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», наказу Міністерства освіти і науки України від 18.09.2017 року 31278 «Про проведення у 2017-2018 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації за №415 від 20 жовтня 2-17 року На Житомирщині стартував  І-й етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На організації ТСОУ області покладена організація та проведення одного із найвідповідальніших та найулюбленіших етапів гри – «Стрільба» (організація підготовки та проведення, суддійство, забезпечення мішеннями, та кульками, нагородження переможців в командному та особистому заліку).

17 травня 2018 року  штатні працівники апарату правління Житомирської обласної організації ТСОУ на чолі з головою обласної організації Ніколусь Михайлом Олександровичем виїхали в Олевський район з метою огляду  участі Олевської організації ТСОУ в проведені І-го етапу  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  (безпосередньо етапу стрільби).

Як відмітив голова Житомирської обласної організації Ніколусь Михайло Олександрович метою  організацій ТСОУ  при проведенні гри є сприяння поширенню дієвих форм національно-патріотичного виховання молоді, залучення дітей та молоді до вивчення історії козацтва, військових традицій, популяризація серед молоді військово-прикладних видів спорту, вшанування борців за незалежність України, формування серед молоді засад здорового способу життя.

В І-му етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Олевському районі прийняли участь 26 команд. На проведення гри була запрошена делегація дітей  (20 дітей) із міста побратима Тошек із Польші, які із задоволенням оглянули місце таборування, та випробували свої сили на етапі стрільби.

 
15.05.2018.  

 

У нашій пісні – наша сила

Конкурс патріотичної пісні і строю «У нашій пісні – наша сила»

Вже 18 років поспіль за ініціативиою районної організації Товариства сприяння оборони України в селищі міського типу Хорошів, Житомирської області проходить конкурс пісні і строю, присвячений Дню Перемоги.

Подібні конкурси допомагають виховувати у дітей найкращі риси і зокрема любов до Батьківщини. А сам процес підготовки до такого заходу формує у школярів дисципліну та вміння працювати в команді.

Цього року конкурс був присвячений пам’яті колишнього вчителя допризивної підготовки Бондарчука В.І. – Володимир Іванович усі ці роки був «головнокомандуючим» конкурсу пісні і строю.

Він все своє життя присвятив школі, дітям, любив спорт, гарно співав. Під час проведення конкурсу пісні і строю в райцентрі всі пам’ятають його чіткі команди, азарт, посмішку.

Учні показали свої здібності марширувати, виконувати стройові команди і співати пісні. Відчувалося свято піднесення і дух патріотизму у кожному кроці, а стройові пісні – запалювали серця любов’ю і відвагою.

Жюрі оцінювали злагодженість дій, зовнішній вигляд, чіткість виконання вправ строю та пісні.

Отож, перше місце вибороли команди «Козаки» Хорошівської гімназії та «Патріоти» Хорошівського НВК №1, друге місце посіли - «Десантники» і «Висота» Хорошівської гімназії, почесне третє місце у команд «Прикордонники» Хорошівської гімназії та «Друзі» Хорошівського НВК №1.

Вітаємо усіх переможців із заслуженою перемогою!

 
08.05.2018.  

 

      Виконуючи план заходів місячника організаційно-масової та військово-патріотичної роботи , присвяченого Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, штатні працівники апарату правління Житомирської ОО ТСО України, прийняли участь у покладанні квітів до Монументу Слави у м. Житомирі.

     Відбувся мітинг – реквієм та спільна молитва представників християнських церков за Україну та учасників АТО, які зі зброєю в руках захищають українську державу.

     У покладанні квітів прийняли участь : голова Житомирської ОДА – Ігор Гундич, голова обласної Ради – Володимир Ширма, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

     Учасники заходу під звуки салюту  вшанували пам'ять загиблих у Другій Світовій війні хвилиною мовчання, виконали державний гімн України.

     Захід закінчився проходженням роти почесної варти.

 
06.05.2018.  

Штатними працівниками Баранівського СТК та активістами Товариства був проведений автопробіг по місцям бойової Слави

О3 травня 2018 року відповідно до плану основних заходів проведення місячника військово-патріотичної роботи присвяченого 73-й річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні   штатними працівниками Баранівського СТК та активістами Товариства був проведений автопробіг по місцям бойової Слави по  маршруту  місто Баранівка - смт. Першотравенськ - м.Баранівка.

 Під час автопробігу були проведені мітинги біля пам’ятника загиблого воїна, пам’ятника  невідомого солдата, біля могили загиблої партизанки Ольги Сябрук, до пам’ятника героям  АТО, в смт. Першотравенськ та  покладання квітів, також проведенно покладання квітів до пам’ятника Невідомого солдата, в селі Середня покладено квіти до обеліска знищеного фашистськими окупантами  села Дерманка, де згоріло все село а також побували в селі Явне біля партизанської землянки та поклали  квіти на могилу загиблих партизан, до обеліска встановленого на камені біля  партизанської землянки.                                                                               

 

 
06.05.2018.  

 

05 травня 2018 року в Житомирській  ЗОШ №26 відбулись змагання з військово-спортивної гри "Патріот".  

Змагання відкривала директор ЗОШ №26 Янчук Ірина Мечиславівна. Перед учасниками змагань виступили: заступник командира батальйону,  199 учбового центру десантно-штурмових військ України майор Петровський Юрій Анатолійович та  заступник голови Житомирської міської організації ТСОУ Кушніренко Ігор Володимирович.

Військово-спортивна гра "Патріот" складалась з наступних етапів:. 

- конкурс пісні та строю;

            - стрільба з пневматичної гвинтівки;

            - розбирання та збирання автомату;

            - пожежна естафета;

- підтягування;

- велотрек;

- орієнтування на місцевості;

- рішення питань по правилах дорожнього руху (етап забезпечувала Житомирська міська організація ТСОУ, старший на етапі – ІІНВ Житомирської автошколи ТСОУ Бовтік Василь Володимирович);

- "Літературний Житомир";

- штурм ДОТу;

- перенесення пораненого;

- пошук диверсантів;

- екологічний конкурс;

- "головоломка"Спостережний";

- туристичні конкурси;

- пост "Увага! Небезпека! Міни!";

- народознавчий конкурс;

- спортивна естафета;

- санпост

   

За підсумками проведених змагань переможці змагань були нагороджені грамотами Житомирської міської організації ТСО України.

 
05.05.2018.  

 

Вже стало традицією в Хорошеві проводити змагання з військово-прикладних видів спорту серед старшокласників загальноосвітніх шкіл району, на кубок Олександра Соломоновича Кисельмана.

Олександр Соломонович Кисельман-ветеранВеликої Вітчизняної війни, кавалер ордена Б. Хмельницького, з 1947 року працював вчителем допризовної підготовки Володарськ-Волинськоі школи №1 (нині смт. Хорошів Житомирської області),  Олександр Соломонович також керував шкільним духовим оркестром.

Такі змагання проводяться з метою формування громадської позиціі,підвищення рівня фізичноі та психологічноі підготовки учнівської молоді до служби у Збройних силах Украіни, вивчення героїчних сторінок свого народу. Дані змагання в районі проводяться уже 18 років поспіль.

Цього року в змаганнях брали участь 5 команд загальноосвітніх шкіл району. Змагання проводились із таких видів: підтягування на перекладені, метання гранати, стройової підготовки, спорядження магазину АК, комплексноі естафети, надання першої допомоги постраждалим, перетягування канату.

Призові місця здобули команди:

  • 1 місце командаХорошівського НВК,
  • 2 місце команда Краівщинського НВК,
  • 3 місце команда Хорошівськоігімназіі.

Проведення даних заходів дуже подобається  учнівській молоді. Підготовка до проведення змагань на кубок Олександра Соломоновича Кисельмана проводиться протягом навчального року та дані заходи відігрють важливу роль у патріотичному вихованні молоді. Це ще одна можливість для учнів показати, що вони патріоти своєї школи, держави.

В.Сухомлинський писав: «Любов до Батьківщини і любов до людей є два швидких потоки які об’єднаючись утворюють могутню ріку патріотизму».

Переможці та призери нагороджені були грамотами, подарунками від Хорошівської районної організаціі Товариства Сприяння Оборони Украіни.