Новини

30.06.2021.  

Працівниками апарату Правління Житомирської ОО ТСОУ проведено семінарське заняття з головними бухгалтерами і відповідальними працівниками за облік кадрів. 

Із привітальним словом до учасників семінарського заняття звернувся голова Житомирської ОО ТСОУ Дячук О.В. та побажав плідної роботи.

В ході роботи семінарського заняття було розглянуто ряд питань:

- ведення касових операцій у відповідності до Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні. Порядок оформлення операцій з використання банківських карток (доповідач помічник голови з обліку ОЗ та ТМЦ Меєр Н.І.);

- оформлення документів на прийняття та звільнення працівників. Ведення особових справ та трудових книжок працівників (доповідач секретар керівника Ваховська С.Б.);

- основні питання нарахування заробітної плати в організаціях ТСОУ Житомирської області (доповідач заступник голови Житомирської  ОО ТСОУ Люлька В.В.)

-  облік, придбання, списання, ліквідація основних засобів та товарно-матеріальних цінностей (доповідач помічник голови з обліку ОЗ та ТМЦ Меєр Н.І.);

- бухгалтерський облік доходів від платної підготовки (доповідач заступник голови Житомирської  ОО ТСОУ Люлька В.В.)

 

 
29.06.2021.  

Ці змагання стали чудовим елементом виховання у молоді глибоких національно-патріотичних переконань, підготовки до військової служби та захисту своєї Батьківщини. Гра «Сокіл»(«Джура») залишила в пам'яті учасників незабутні спогади та чудові враження, адже етапи проходження змагань в польових умовах згуртували юних джур. Ця гра – великий світ, в якому знаходять нових друзів, нові знання та проходять випробування на єдність.

 Житомирська обласна організація ТСОУ проводила один із найвідповідальніших  та найулюбленіших етапів гри - «Стрільба» (організація підготовки та проведення, судійство, забезпечення мішенями та кульками, нагородження переможців в командному заліку та особистому заліку (в особистому заліку окремо серед юнаків та дівчат). Участь у змаганнях прийняли 10 збірних команд територіальних громад Житомирської області.

26 червня 2021 року відбулося нагородження переможців 9-х обласних змагань  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у відповідності з Додатком до Умов проведення гри:

а) в командному заліку:

    -  за І місце – команду ЗОШ № 20 м. Житомира Кубком Житомирської ОО ТСОУ та Дипломом Житомирської ОО ТСОУ І ступеня;

    -  за ІІ місце – команду Першотравенської гімназії Баранівської ОТГ Дипломом Житомирської ОО ТСОУ ІІ ступеня;

    -  за ІІІ місце – команду Миропільської гімназії Миропільської ОТГ Дипломом ОО ТСОУ ІІІ ступеня.

 

б) в особистому заліку серед дівчат:

     -  за І місце – Тіхановська Вікторія (ЗОШ №20 м. Житомир)  медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІ місце – Романюк Каріна (Миропільська гімназія) медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІІ місце – Сахневич Валентина (Черняхівська гімназія), медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець».

 

в) в особистому заліку серед юнаків:

     - за І місце - Фещенко Іван (ЗОШ №20 м. Житомир) медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

     - за ІІ місце -  Безкурий Кірілл (Левківська гімназія) медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець»;

      - за ІІІ місце - Левчук Владислав (Першотравенська гімназія) медаллю, Грамотою Житомирської ОО ТСОУ та нагрудним знаком «Влучний стрілець».

 

 

 
25.06.2021.  

Конституція України увібрала в себе віковий законотворчий досвід українців і волю нашого народу самостійно творити свою долю, впорядковувати державне життя, реалізовувати невичерпний потенціал Нації.

Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди закарбувало бажання українців жити у власній незалежній державі.  Конституцією України утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека. Будуючи майбутнє нашої Батьківщини, ми маємо  пам’ятати про це.

Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас  міцніє почуття гордості за свою країну.  Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни.

    Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров’я, бадьорості духу, миру та благополуччя. Нехай це свято додасть Вам наснаги в роботі та житті на благо України!

 

З повагою,

Голова Житомирської ОО ТСОУ                                                              О.ДЯЧУК

 
17.06.2021.  

День Святої Трійці – одне з головних християнських свят, що відзначається на п’ятдесятий день після Великодня. Свято сходження Духу Святого до апостолів є днем становлення Християнської церкви. Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу і душевне тепло всім, хто поряд. Віриться, що у цей день світ стає кращим, доброзичливішим і світлішим.

Свято Трійці є торжеством віри в Бога, духовності та моральності, надає нам сили жити, бути впевненим, що правда та любов завжди перемагають, що віра творить чудеса.

Зичу Вам добра, благополуччя, сімейного затишку, любові та уваги від близьких. Нехай Господь допоможе вам у здійсненні світлих задумів, захистить від життєвих негараздів, пошле мир та щастя на нашу землю.

Нехай ваші серця наповняться світлом духовності та святої чистоти, надією на розквіт нашої рідної України.

 

З повагою,

Голова Житомирської ОО ТСОУ                                                                           О. ДЯЧУК

 
10.06.2021.  

Відповідно до підписаного меморандуму про співпрацю між Новоград – Волинською районно-міською організацією Товариства сприяння обороні України та Новоград – Волинським ліцеєм з посиленою  військово – фізичною підготовкою з 01 по 10 червня 2021 року були проведені навчально-польові збори, відповідно до вимог «Програми захисту України», з метою закріплення на практиці теоретичних знань по тактичній, стройовий, військово – інженерній підготовці, військовій типографії, домедичній допомозі, практичному виконанню стрільби з автомата та покращенню військово – патріотичного виховання майбутніх захисників України.

Навчально-польові збори пройшли цікаво та насичено. Юнаки та дівчата  з ентузіазмом вчилися копати окопи, навчалися мінно – саперній справі та організації радіозв’язку.

10 червня пройшов останні день навчально – польових зборів.

На базі ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою були підведенні підсумки навчально-польових зборів. Кращі ліцеїсти, які були нагороджені грамотами та цінними подарунками, в тому числі від Новоград – Волинської районно-міської організації  ТСО України для ліцею були подаровані кільця для баскетболу.

 
27.05.2021.  

Любарською районною організацією ТСО України спільно із відділом у справах сім’ї, молоді та спорту, відділом освіти Любарської ОТГ та громадською організацією «Спілка ветеранів Афганістану Любарського району» були проведені, на базі опорної Липненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, змагання з воєнізованого кросу, серед учнівської молоді, присвяченого вшануванню пам’яті воїна-афганця Володимира Бойка.

З вітальним словом до учасників та вболівальників змагань звернулися:

Завідувач сектором сім’ї, молоді та спорту Любарської ОТГ – Северин О.О.;

Голова Любарської РО ТСОУ – Слободенюк В.І.;

Голова ГО «Спілка ветеранів Афганістану Любарськог району» - Вітюк М.П.;

Директор опорної Липненської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Лаврук Н.М.

 

Участь у змаганнях взяли 10 команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів району.

За результатами змагань І місце посіла команда Стрижівської ЗОШ І-ІІІст.; ІІ місце зайняла команда Глезенської ЗОШ І-ІІІ ст.; ІІІ місце – команда Липненської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переможці змагань були нагороджені медалями, дипломами, грошовими винагородами та перехідний кубок отримала команда Стрижівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники та гості спортивного заходу відвідали могилу загиблого воїна, поклали квіти та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

 
20.05.2021.  

У відповідності до  плану  основних заходів Житомирської обласної організації на 2021 рік на базі  Житомирської автомобільної школи  ТСО України проведено навчально-методичний  збір з директорами, заступниками директорів, викладачами навчальних закладів ТСОУ Житомирської області.

 

В роботі зборів взяв участь заступник Голови Товариства з освітньої діяльності - начальник  управління координації діяльності навчальних закладів - Сухарєв Сергій Миколайович, який довів до учасників збору інформацію про необхідність застосування навчального модуля і самого сайту «Автошколи ТСОУ» в якості навчально-методичного посібника та в якості засобу комунікації з потенційними клієнтами.

Голова Житомирської обласної організації ТСОУ Дячук Олександр Васильович поставив завдання організаціям ТСОУ області по підготовці кадрів робітничих професій, розповів про роль викладачів, у справі вдосконалення навчально-матеріальної бази, якісній підготовці кадрів робітничих професій.

Досвідом використання сучасних технологій і навчального модуля сайту зокрема в проведені занять по підготовці водіїв транспортних засобів поділився розробник програмного забезпечення  відео уроків по підготовці водіїв транспортних засобів Максименко Євгеній Вікторович.

Степаневський Артур Юрійович - розробник сайту, розповів про використання сайту «Автошколи ТСОУ» як засобу комунікації  з потенційними клієнтами та порядок реєстрації викладачів та слухачів в навчальному модулі сайту.

Директор Житомирської АШ ТСОУ Гайструк Юрій Миколайович поділився досвідом проведення першого заняття із слухачами навчальних груп.

До учасників зборів, помічником голови ОО ТСОУ з підготовки кадрів Українцем Юрієм Миколайовичем, були доведені вимоги основних керівних документів щодо організації навчально-виробничого процесу.

Люлька Валентина Володимирівна, заступник голови ОО ТСОУ, головний бухгалтер розповіла про моральні та матеріальні стимули працівників навчальних організацій.

З досить цікавими та змістовними доповідями виступили перед директорами навчальних закладів викладач Житомирської АШ ТСОУ Бородін О.Ф. (методика підготовки та проведення занять викладачем), викладач Бердичівської АШ ТСОУ Юрківський В.І. (аналіз головних причин ДТП), викладач Новоград-Волинської АШ ТСОУ Кравчук А.О. (робота викладача із навчальним блоком сайту «Автошколи ТСОУ»).

В процесі навчально-методичного збору було проведено огляд навчально-матеріальної  бази Житомирської АШ ТСОУ, показані  навчальні класи, автомобільний парк, основну увагу було привернуто їх оснащенню необхідними вузлами та агрегатами, оформленню плакатами,   відповідними демонстраційними стендами та використанню технічних засобів навчання. 

 
11.05.2021.  

В ході проведення заходів присвячених Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова Любарської РО ТСОУ Слободенюк Володимир Іванович разом із членами Товариства та членами районної ради Ветеранів, вшанував пам'ять полеглих захисників Вітчизни хвилиною мовчання та покладанням квітів до могил.  

 
07.05.2021.  

Щиросердечно вітаю Вас з Днем пам'яті та примирення

та з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

 

Перемога назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу, символом героїчного минулого. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини вони всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Ми ніколи не забудемо, що на їхню долю випали і найважчі випробування в післявоєнні роки.

Бажаю всім злагоди у суспільстві, взаєморозуміння між народами, щасливого сьогодення, надійного майбутнього для нашої рідної України та мирного неба над головою!

Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати. Ми перемогли в далекому 1945 – будемо перемагати завжди, адже сила нашого народу в любові до своєї Батьківщини та непереборному бажанні жити у вільній, щасливій і мирній країні!

 

З повагою,

Голова Житомирської ОО ТСОУ                                                                                   О. ДЯЧУК 

 
29.04.2021.  

Дорогі друзі!

Щороку з приходом весни ми з нетерпінням чекаємо Великодня. Оживає природа, оживають і нові сподівання в людських серцях, душі окрилюються новими мріями та надіями на справедливість і вірою на краще.

Від усього серця бажаю Вам Божої благодаті, добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди та душевної величі. Нехай цей Великий День нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ і творіння. Нехай чудесне свято Великодня принесе благополуччя, любов та світло, радість та надію у Ваші родини, а Великодні дзвони наповнять Ваші оселі здоров'ям і чистототю помислів. Нехай пасхальний кошик буде символом щедрості та достатку Вашої родини, а вишиваний рушник стелить довгу та щасливу життєву дорогу.  Нехай щира молитва буде винагороджена здійсненням мрій, а Величні Слова "Христос Воскрес" - "Воістину Воскрес" збагатять Ваші серця вірю, надією та любов'ю, а душу наповнять дивовижним світлом Божого Дарунку!  

 

З повагою, -

Голова Житомирської обласної організації ТСО України                       О.ДЯЧУК

  

 
28.04.2021.  

28 квітня 2021 року на базі Андрушівського СТК ТСОУ було проведено виїзне засідання Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ.

На порядок денний були винесені такі питання:

  1. Підсумки фінансово-господарської діяльності організацій ТСОУ Житомирської області за І квартал 2021 року.
  2. Затвердження плану основних заходів Житомирської ОО ТСОУ по підготовці та проведенню заходів з нагоди 30-річчя створення Товариства сприяння обороні України.
  3. Порушення клопотання перед Радою Правління ГО «ТСО України» про нагородження «Почесним знаком ТСО України».

В роботі Ради Правління прийняли участь директори навчальних закладів ТСОУ області.

По підсумках роботи за І квартал 2021 року найкраще спрацювали Андрушівський та Бердичівський спортивно-технічні клуби. Директори цих навчальних організацій були відзначені головою Житомирської ОО ТСОУ Дячуком О.В.

Директор Андрушівського СТК ТСОУ Нишпал В.Л. поділився досвідом роботи, розповів про налагоджені зв’язки із територіальним сервісним центром МВС України, показав навчально-матеріальну базу спортивно-технічного клубу, яка значно покращилася завдяки  його сумлінній роботі.

 

 
23.04.2021.  

Голова Житомирської обласної організації ТСО України Дячук Олександр Васильович в урочистій обстановці вручив колективу Бердичівського міськрай СТК ТСОУ Диплом за ІІ місце серед навчальних закладів ГО «ТСО України» за результатами підведення підсумків роботи у 2020 році та грамоту Голови ГО "ТСО України" директору Бердичівського МРСТК ТСОУ Гапчук І.А. за активну і плідну працю по керівництву спортивно-технічним клубом.

Грамотою Голови ГО «ТСО України» нагороджений Андрушівський СТК ТСОУ за високі показники з підготовки кадрів робітничих професій у 2020 році, а директор спортивно-технічного клубу Нишпал В.Л. за успішне виконання статутних завдань нагороджений грамотою голови Житомирської ОО ТСОУ.

Вручення нагород відбулося на загальних зборах трудових колективів.

 
21.04.2021.  

21 квітня 2021 року відбулося засідання атестаційної комісії Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

На порядок денний засідання атестаційної комісії було винесено 10 питань про атестацію директорів навчальних закладів ТСОУ Житомирської області.

Згідно рішення атестаційної комісії Житомирської ОО ТСОУ відповідають займаній посаді наступні директори:

  1. Гайструк Юрій Миколайович - директор Житомирської АШ ТСОУ;
  2. Гапчук Інна Анатоліївна - директор Бердичівського МРСТК ТСОУ;
  3. Грабовський Олександр Валентинович - директор Чуднівського РСТК ТСОУ;
  4. Кучик Володимир Миколайович - директор Коростишівського СТК ТСОУ;
  5. Нишпал Володимир Людвигович - директор Андрушівського СТК ТСОУ;
  6. Осадчук Олександр Олексійович - директор Новоград-Волинської АШ ТСОУ;
  7. Паянов Руслан Анатолійович - директор Житомирського РСТК ТСОУ;
  8. Романський Василь Антонович - директор Бердичівської АШ ТСОУ;
  9. Слободенюк Володимир Іванович - директор Любарського РСТК ТСОУ;
  10. Сябрук Юрій Володимирович - директор Баранівського РСТК ТСОУ.
 
04.03.2021.  

Сердечно вітаю Вас з чудовим весняним святом краси та любові -

                           Міжнародним Жіночим Днем!

Кожна мить Вашого життя нехай буде сонячною та радісною,

               довкола панують любов і гармонія!

    Будьте завжди усміхненні, сповнені надій і оптимізму!

   Нехай з Вами завжди буде теплота близьких сердець,

             родинний затишок та щирість почуттів!

   Щиро бажаю Вам міцного здоров'я, миру, безмежного щастя,

                  здійснення мрій та побажань!   

 

                                З повагою, 

                                Голова Житомирської ОО ТСОУ                              О. В. ДЯЧУК

 

 
23.02.2021.  

На базі Новоград – Волинського ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою, за підтримки Новоград-Волинської районно-міської організації ТСО України, між взводами був проведений конкурс-змагання «Зростаємо патріотами». 

Конкурс складався з 5 завдань - це: стрільба з пневматичної зброї, нормативи вогневої підготовки, нормативи з домедичної підготовки, номер художньої самодіяльності, стіннівка «Гідність та совість української нації».

 В конкурсі-змаганні переможцем стала команда 10 – Б класу,  2 місце – зайняла команда 10- В, третє – 11 класу, четверте – 10- А.

 Всі команди були відзначені грамотами та цінними подарунками.

 Від Новоград -  Волинської районно – міської організації ТСО України команда-переможниця 10 - Б  класу була нагороджена цінним подарунком – волейбольною сіткою.

 
18.02.2021.  

В роботі засідання Правління Житомирської ОО ТСОУ прийняли участь члени Правління, голова контрольно-ревізійної комісії обласної організації ТСОУ, голови районних організацій, директори та головні бухгалтери організацій ТСОУ області, які не являються членами Правління. 

На засіданні Правління Житомирської ОО ТСОУ були розглянуті наступні питання:

1. Звіт голови Житомирської обласної організації ТСОУ про результати діяльності Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України у 2020 році та завдання на 2021 рік.

2. Звіт про роботу Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ протягом 2020 року.

3. Про зміни в складі Правління Житомирської ОО ТСОУ. 

 

За підсумками роботи за 2020 рік відбулось нагородження кращих директорів навчальних закладів ТСОУ Житомирської області. 

 
15.02.2021.  

Члени Новоград-Волинської райміської організації ТСОУ Житомирської області традиційно  взяли участь в проведенні мітингу присвяченого 32-річниці виведення військ з Республіки Афганістан  та вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав біля пам’ятного знаку на честь воїнів-інтернаціоналістів, на якому викарбувані імена загиблих у Афганській війні земляків.

У вшануванні пам’яті воїнів-афганців взяли участь міський голова Микола Боровець, заступниця міського голови Ірина Гудзь, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Доля, депутат Житомирської обласної ради Олександр Ющенко, голова міської Спілки ветеранів афганської війни Юрій Шевчук, учасники бойових дій на території інших країн, зокрема, учасники Афганської війни 1979-1989 років, громадськість міста.

 
04.02.2021.  

На засідані Ради Правління Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України були розглянуті наступні питання:

  1. Про скликання Правління Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України.

  2. Про затвердження плану основних заходів Житомирської ОО ТСОУ присвячених Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  3. Про затвердження рішення голови Житомирської ОО ТСОУ щодо реалізації автонавантажувача 40912-01 та мотоцикла ММВЗ 105-10521, які належать ПВНЗ ТСОУ «Коростенський технічний коледж».

  4. Про стан розрахунків та використання коштів Фонду Взаємодопомоги за 2020 рік.

В засіданні Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ прийняли участь директори навчальних закладів організацій ТСОУ області.

В урочистій обстановці на засіданні Ради Правління ОО ТСОУ були вручені посвідчення "Ветеран ТСО України" голові Житомирської ОО ТСОУ  Дячуку О.В. та заступнику голови - головному бухгалтеру ОО ТСОУ Люльці В.В., згідно рішення Ради Правління ГО "ТСО України", Протокол №  31 від 26.01.2021 року.

 
13.01.2021.  

          14 січня 2021 року виповнюється 94-та річниця створення ТСОАВІАХІМ-ДТСААФ-ТСОУ!

          На всіх етапах свого розвитку оборонне Товариство було, є і буде школою патріотизму, мужності і професіоналізму, яке загартовує мільйони молодих громадян, сприяючи в їх подальшому становленні.

          Сьогодні ми віддаємо дань поваги і вдячності людям, які не шкодуючи сил, енергії, здоров’я і самого життя професійно і з великою відповідальністю  роблять свою справу.

          Особливу вдячність ми висловлюємо нашим ветеранам, всім тим хто гідно працював і служив в нашому оборонному Товаристві в різні роки.  Бажаю всім працівникам, активістам і ветеранам Товариства, міцного здоров’я, щастя, добра, нових здобутків і наснаги для нових професійних звершень.

          Хай завжди Вас супроводжують повага та любов оточуючих, зігріває тепло людської вдячності за добрі справи зроблені Вами!

          Успіхів Вам у трудовій діяльності на благо нашої України і Товариства!

 

З повагою,

Голова Житомирської обласної організації ТСО України                                              О.В. Дячук

 
29.12.2020.  

   Від імені Житомирської обласної організації ТСО України вітаю ветеранів ТСОУ, працівників організацій області з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим!

 

Нехай ваші серця будуть зігріті любов'ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай у Старому році залишаться  турботи та негаразди, а Новий рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаю, щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

З повагою,-

Голова Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України           О.В. ДЯЧУК