Новини

24.12.2020.  

 

 На засіданні Ради Правління Житомирської ОО ТСОУ розглянуті наступні питання:

 

  1. Про затвердження фінансового плану організацій ТСОУ Житомирської області на 2021 рік.
  2. Про результати комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності Баранівського РСТК (РО) ТСОУ.
  3. Про заслуховування директора Баранівського РСТК ТСОУ, Баранівської РО ТСОУ Сябрука Ю.В. по результатах перевірки.
  4. Про затвердження рішення Правління Ємільчинської РО ТСОУ та Овруцької РО ТСОУ про обрання голів РО ТСОУ.
  5. Про типовий договір оренди нерухомого майна, що знаходиться у власності Товариства сприяння обороні України в організаціях Житомирської ОО ТСОУ.
  6. Про порушення клопотання перед Радою Правління ГО "ТСО України" про присвоєння почесного звання "Ветеран Товариства сприяння обороні України".
  7. Про кандидатуру для занесення на Дошку пошани Громадської організації «Товариство сприяння обороні України» у мережі Інтернет (сайт www.)
 
04.12.2020.  

Від імені Житомирської обласної організації ТСО України вітаю всіх ветеранів Збройних Сил,  працівників організацій ТСОУ області з 29-ю річницею Збройних Сил України. Ваш безцінний досвід сприяє вихованню у молоді почуття патріотизму, гідності, гордості за свій народ, бажанню якісно освоювати одну з найпочесніших професій – захисник Батьківщини.
    В день Збройних Сил України України від усієї душі бажаю міцних сил і незламної віри, сміливих ідей і добрих надій, впевнених планів та обовязкової удачі, незгасимого оптимізму і відмінного виконання всіх поставлених завдань.

Зберігайте спокій і впевненість у будь-якій життєвій ситуації, здійснюйте гарні і добрі вчинки, бережіть і міцно любіть своїх рідних, піклуйтеся про майбутнє і з успіхом досягайте великих висот.

Нехай Ваша сила та мужність завжди грунтуються на любові і підтримці рідних і близьких людей. І після будь-яких суперечок і баталій, які часто трапляються в повсякденному житті, вдома Вас завжди чекає затишок і мир.
     Щиро бажаю ветеранам, усім членам оборонного Товариства щастя, міцного здоров'я, добра та злагоди, плідної праці у справі виховання майбутніх захисників України, гідних подвигу старшого покоління.

    З повагою,

Голова Житомирської обласної організації ТСОУ                                  О.В. Дячук

 
26.11.2020.  

 

 

В засіданні Правління Новоград-Волинської райміської організації ТСОУ прийняв участь голова Житомирської обласної організації ТСО України Дячук Олександр Васильович.

На засіданні Правління  Новоград-Волинської райміської розглянуті наступні питання:

«Про результати діяльності Новоград-Волинської райміської організації ТСОУ в 2020 році та завдання на 2021 рік»

«Про роботу Ради правління Новоград-Волинської райміської організації  ТСОУ у 2020 році»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Новоград-Волинської райміської організації ТСОУ за 2020 рік, дана оцінка роботі Ради Правління, визначені завдання на 2021 рік.

 
25.11.2020.  

Житомирська обласна організація Товариства сприяння обороні України щиро вітає штатних працівників та ветеранів Бердичівського, Ємільчинського, Малинського, Овруцького, Олевського спортивно-технічніх клубів  з 56 - ою річницею з Дня створення.

21 жовтня 1964 року Постановою бюро президії ЦК ДТСААФ СРСР, протокол №35 від 21.10.1964 року, було створено з 25 листопада 1964 року Дзержинський, Ємільчинський, Малинський, Олевський, Овруцький, Попільнянський, Черняхівський районні і Бердичівський районно-міський СТК ДТСААФ.

Ці організації внесли вагомий внесок  в підготовку багатьох тисяч патріотів рідної землі – мужніх захисників Вітчизни, кваліфікованих спеціалістів для Збройних Сил та народного господарства,  досвідчених спортсменів.

Нехай Ваша повсякденна невтомна праця ознаменується плідними результатами, і стане продовженням традицій наших батьків та дідів у справі виховання патріотів рідної землі та кваліфікованих спеціалістів. Натхнення та успіх нехай допомагають Вам долати життєві труднощі, кожен новий день приносить радість та щастя, світло та добро, щоб завжди Ви відчували надійну підтримку рідних та друзів, а серце зігрівало тепло людської вдячності за всі добрі, надзвичайно потрібні людям та Батьківщині справи, зроблені Вами.

Від усієї душі зичу Вам, штатним працівникам, родинам доброго здоров’я, щастя. Нехай здійсняться всі Ваші надії та сподівання, завжди будуть поруч вірні друзі й доля лагідно посміхається Вам.

Нехай на Вашому життєвому небосхилі завжди сяє сонечко, райдугою виблискує радість, добро та всілякі гаразди.

 

З повагою,

Голова Житомирської обласної організації ТСО України                           О.В. Дячук             

 
19.11.2020.  

 

 

В засіданні Правління Андрушівської районної організації ТСОУ прийняв участь голова Житомирської обласної організації ТСО України Дячук Олександр Васильович.

На засіданні Правління  Андрушівської  РО ТСОУ розглянуті наступні питання:

«Про результати діяльності Андрушівської районної організації ТСОУ в 2020 році та завдання на 2021 рік»

«Про роботу Ради правління Андрушівської районної організації  ТСОУ у 2020 році»

«Про зміни в складі Правління та Раді Правління Андрушівської РО ТСОУ »

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Андрушівської районної організації ТСОУ за 2020 рік, дана оцінка роботі Ради Правління, визначені завдання на 2021 рік, прийнято рішення про позбавлення повноважень члена Правління та Ради Правління Андрушівської РО ТСОУ Вох Наталії Миколаївни та обрано до складу Правління та Ради Правління Андрушівської РО ТСОУ Тушака Анатолія Петровича.

 
18.11.2020.  

 

 

На засідання Правління були запрошені та прийняли участь в засіданні Правління:

  • Голова Житомирської обласної організації ТСО України Дячук Олександр Васильович;
  • Помічник голови Житомирської обласної організації ТСО України Меєр Надія Іванівна.

На засіданні Правління  Баранівської РО ТСОУ розглянуті наступні питання:

«Про результати діяльності Баранівської РО ТСОУ в 2020 році та завдання на 2021 рік»

«Про роботу Ради правління Баранівської РО  ТСОУ у 2020 році»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Баранівської районної  організації ТСОУ за 2020 рік та визначені завдання на 2021 рік.

 
11.11.2020.  

 

 

  • В засідання Правління Бердичівської організації ТСОУ прийняли участь помічник голови Житомирської обласної організації ТСО України Меєр Надія Іванівна.

На засіданні Правління  Баранівської РО ТСОУ розглянуті наступні питання:

«Про результати діяльності Бердичівської організації ТСОУ в 2020 році та завдання на 2021 рік»

«Про роботу Ради правління Бердичівської організації  ТСОУ у 2020 році»

На засіданні Правління   були  підведені підсумки діяльності Бердичівської організації ТСОУ за 2020 рік та визначені завдання на 2021 рік.

 
26.10.2020.  

 

 

На засіданні Ради Правління  Житомирської ОО ТСОУ розглянуті наступні питання:

Про підсумки фінансово-господарської діяльності організацій ТСОУ Житомирської області за 9 місяців 2020 року.

Про затвердження плану основних заходів Житомирської ОО ТСОУ на 2021 рік.

Про результати комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності Новоград-Волинської АШ ТСОУ.

Про результати комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності Любарського РСТК ТСОУ.

Про результати комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності Бердичівської АШ ТСОУ.

Про розгляд та затвердження кандидатур для обрання головами Ємільчинської та Овруцької РО ТСОУ.

 
21.10.2020.  

Шановні колеги!

            В різні періоди історії автомобілісти вносили і вносять вагомий вклад в економічну та оборонну міць країни.

Значна роль в цьому і автомобілістів ТСО України. На різних етапах вони зміцнювали економіку країни, а в роки суворих випробувань Другої світової війни тисячі вихованців ТСОАВІАХІМу пройшли мільйони кілометрів фронтових доріг, забезпечуючи велику Перемогу.

Вагомий внесок автомобілістів-вихованців ТСОУ і в сьогоденні держави.

Щорічно  в Україні збільшується кількість транспортних засобів.

Щиро вітаю Вас із професійним святом – Днем автомобіліста і дорожника!

Саме  тоді, як автомобіль став щоденним помічником людини, у наше  життя прийшла і турбота про вдосконалення цього винаходу і безпечне його використання, - та необхідна і благородна справа, якій Ви сьогодні віддаєте свої уміння та знання.

Це свято об’єднує між собою професіоналів та автолюбителів, кращих    серед яких готують у навчальних закладах нашого Товариства.

Щиро бажаю всім працівникам Товариства щастя, добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії, міцного здоров’я, подальшої успішної та безаварійної роботи! Нехай дорога буде легкою, "залізний кінь" – міцним, а дома завжди чекають рідні та близькі!

 І, як кажуть, "ні гвіздка, ні жезла"!

 

 

 

З повагою, голова Житомирської обласної організації ТСОУ     О.В. ДЯЧУК


 
24.09.2020.  

 

 

26  вересня 1991 року VII (позачерговий) зїзд ДТСААФ Української РСР прийняв доленосне рішення про створення Товариства сприяння обороні України.

     За 29 років діяльності, як самостійної організації, Товариство сприяння обороні України змогло вистояти, зберегти свою базову структуру, основний матеріальний і кадровий потенціал та продовжуємо виконувати статутні завдання.

За час, що минув, Ми зробили величезний внесок у зміцненняобороноздатності  держави. Цифри статистики не здатні передати всіх морально-фізичних зусиль людей, які організовують виконання статутних завдань Товариства, готуючи молодь до захисту України та зміцнення її економічного потенціалу, долаючи при цьому чимало проблем та труднощів.

Нехай Ваша повсякденна невтомна праця ознаменується плідними результатами, натхнення та успіх допомагають Вам долати життєві труднощі, кожен новий день приносить радість та щастя, світло та добро, щоб завжди Ви відчували надійну підтримку рідних та друзів, а серце зігрівало тепло людської вдячності за всі добрі, надзвичайно потрібні справи, зроблені Вами.

Від усієї душі зичу міцного здоров’я і процвітання, нових здобутків і наснаги для нових професійних звершень.

 

З повагою,

Голова Житомирської

обласної організації ТСО України   О.В. Дячук

 
24.09.2020.  

 

складання присяги ліцеїста.

 

В проведені урочистих заходів брали участь:

  1. Заступник міністра освіти і науки України – Ігор Гарбарук.
  2. Голова Житомирської державної адміністрації Віталій Бунечко.
  3. Заступник голови Житомирської державної адміністрації Віра Рогова.
  4. ТВО начальника управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Наталія Осипович.
  5. ТВО голови Новоград-Волинської міської ради Олена Пономаренко.
  6. Начальник Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, генерал-майор Олександр Левченко.
  7. Заступник голови ГО «Товариство сприяння обороні України» Віталій Баранов.
  8. Голова Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України Олександр Дячук.
  9. Керівник осередку ГО «Український легіон» в м. Житомир Валерій Воробйов.

В проведені заходів також брали участь керівний склад військових частин, меценати, батьки та родичі ліцеїстів.

Під час урочистої частини виступаючі привітали ліцеїстів із посвятою в ліцеїсти та урочистим складання присяги ліцеїста.

Учасники заходу ознайомились із навчально-матеріальною базою ліцею, зразками військової техніки та зброї (представленими розвідувальним батальйоном),  елементами бойових армійських систем (БАС) безпілотні авіаційні комплекси, радіомоніторингом (представлених Житомирським військовим інститутом),скаутським рухом на Житомирщині, спортивним майданчиком, наданням першої домедичної допомоги (демонстрував «Український легіон») та іншим.

Голова Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України Олександр Дячук вручив Новоград-Волинському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради вручив пневматичну гвинтівку та 1000 кульок до неї.

 
23.09.2020.  

 

 

17 вересня 2020 року о 10-й годині на стадіоні «Освіта – колос» Любарською районною організацією ТСОУ проведено відкриття місячника, присвяченого Дню захисника України та вшанування пам’яті воїнів АТО-ООС.

Після відкриття місячника Любарською районною організацією ТСОУ спільно з представниками державної влади , місцевого самоврядування , радою ветеранів , спілкою учасників АТО-ООС, було проведено районні змагання з воєнізованого кросу ,  серед допризивної молоді учнів ЗОШ –І-ІІІ ст. Любарського району.

Учасників змагань та запрошених голова Любарської РО ТСОУ – Володимир Слободенюк привітав з відкриттям місячника присвяченого Дню захисника України та під звуки гімну надав право підняти прапор спортсменам Любарській гімназії №1, які були переможцями  минулорічних змагань.

На відкритті місячника  з вітальними  словами виступили :

  • Заступник голови Житомирської ОО ТСОУ – Люлька Валентина Володимирівна;
  • Начальник відділу освіти Любарської РДА – Будім Сергій Степанович ;
  • Завідувач сектору молоді та спорту Любарської ОТГ – Северин Олена Олександрівна;
  • Голова ради ветеранів Любарського району – Гудзь Степан Арсентійович;
  • Голова спілки ветеранів АТО-ООС – Бузон Анатолій Васильович ;
  • Головний суддя  змагань – Залуцький Юрій Леонідович, які привітали учасників зі святом , побажали успіхів та перемоги .

В змаганнях взяли участь 12 команд з ЗОШ І-ІІІ ст.. району в кількості 72  учні. Тривала наполеглива боротьба між командами .

За результатами суддівської колегії І- місце посіла команда Стрижівської ЗОШ-І-ІІІ ст., ІІ-місце виборола команда Мотовилівської ЗОШ І-ІІІ ст. ІІІ-місце посіла команда Кириївської ЗОШІ-ІІІ ст.

 Команди переможці були нагороджені грамотами , медалями та грошовими винагородами від  Любарської РО ТСОУ .

 В нагородженні прийняв участь голова Любарської РО ТСОУ – Слободенюк Володимир Іванович та  керівник апарату Любарської РДА – Чмирук Андрій Феліксович , які привітали переможців змагань та побажали успіхів у навчанні та спорті.


 
09.09.2020.  

Метою семінарського заняття ставилось:

  • - покращення організації ведення бухгалтерського обліку в організаціях ТСОУ Житомирської області.

       В ході семінарського заняття розглянуті наступні питання:

  1. Ведення касових операцій у відповідності до Положення про ведення касових опрацій в національній валюті в Україні. Ведення банківських операцій.
  2. Основні питання нарахування заробітної плати в організаціях ТСОУ Житомирської області.
  3. Облік, придбання, списання, ліквідація основних засобів та товаро-матеріальних цінностей.
  4. Бухгалтерський облік доходів від платної підготовки. 
 
21.08.2020.  

 

Щиро вітаю Вас із Днем Незалежності України!

 

 Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі.

 

 З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і дати - 24 серпня - і значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян. І це закономірно: великі події осягаються на відстані, з плином часу.

 

 Перед Україною, її громадянами складні й великі завдання. Але я вірю, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави

 

 Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки

 

 Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі. Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. З нами Бог і Україна.

 

 Зичу вам і вашій родині міцного здоров’я, добробуту, життєвої наснаги, впевненості у власних силах і нових звершень на благо України

Голова Житомирської обласної організації ТСОУ                О.В. Дячук

 
24.07.2020.  

 

23 липня 2020 року у місті Києві  відбулися Загальні збори Товариства сприяння обороні України. На Загальні збори  прибули 139 делегатів із 168, яких було обрано на обласних Загальних зборах.

Житомирську обласну організацію ТСО України представляли обрані Загальними зборами Житомирської обласної організації  ТСОУ делегати:

  1. Гайструк Юрій Миколайович – голова Житомирської МО ТСОУ; директор Житомирської АШ ТСОУ.
  2. Гапчук Інна Анатоліївна - голова Бердичівської організації ТСОУ, директор Бердичівського СТК ТСОУ.
  3. Грабовський Олександр Валентинович - голова Чуднівської районної організації ТСОУ, директор Чуднівського СТК ТСОУ.
  4. Дячук Олександр Васильович –голова Житомирської обласної організації ТСОУ.
  5. Люлька Валентина Володимирівна – заступник голови обласної організації ТСОУ, головний бухгалтер ОО ТСОУ.
  6. Меєр Надія Іванівна – помічник голови з обліку ОЗ та ТМЦ.
  7. Осадчук Олександр Олексійович – директор Новоград–Волинської  АШ ТСОУ.
 

      Вітаю вас з державним святом – Днем Конституції України! Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, а тому нам з вами залишається тільки сподіватись, що всі задекларовані Конституцією права та свободи поступово будуть нормою життя громадян України. Демократичний розвиток ніколи не був легким, тож наберемося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буди назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.
             В червні 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої країни і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

       Конституція – одна для всіх. Шануймо її, пам’ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення. Та доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення. І ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.

       У переддень відзначення Дня Конституції вітаю вас з цим святом!  Щиро бажа. ветеранам, членам оборонного Товариства щастя, доброго здоров’я, добра та злагоди, плідної праці у справі виховання майбутніх захисників Вітчизни. Хай Ваша енергія, професіоналізм, спрямованість на нові перспективи та звершення сприятимуть розбудові української  держави та демократичного суспільства.

 

Голова Житомирської обласної організації ТСО України                                      О.В. ДЯЧУК

       

         

 

 

 

Хомеча Аксентій Федорович народився 15 липня 1941 року.

            З 12  листопада 1964 року по 23 січня 2019 року Аксентій Федорович на різних посадах працював в Новоград-Волинській автомобільній школі ДТСААФ-ТСОУ.

            22 грудня 1999 року Хомечі А.Ф. присвоєно Почесне звання «Ветеран Товариства сприяння обороні України».

            Аксентій Федорович нагороджений відзнакою Міністра оборони України «За сприяння Збройним Силам України» та неодноразово заохочувався Грамотами та Подяками Житомирської обласної організації ДТСААФ-ТСОУ.

            Аксентій Федорович був чудовим сім’янином, відмінним фахівцем та товаришем.

            Наші щирі співчуття родині покійного.

 
05.06.2020.  

 

 

7 червня християни відзначають одне з найбільших свят – День Святої Трійці. Це свято має багато традицій та є знаковим для вірян, адже, за біблійними оповідями, саме на Зелені свята на апостолів зійшли вогненні язики Святого Духа, і вони почали проповідувати на різних мовах світу.Саме цей день є днем утворення вселенської апостольської Церкви. На знак пам’яті про незбагненну подію: зішестя Святого Духа на апостолів, коли вони отримали благословення нести слово Христове.

Це традиційне свято, коли храми та оселі прикрашають свіжоскошеною травою й квітами, запах яких нагадує усім нам про сходження Святого Духа.

День Святої Трійці — одне з найулюбленіших і найшановніших свят українського народу і відзначається з давніх-давен. Це свято — ще одна згадка про велику жертву Сина Божого в ім’я любові до людей, бо свято Трійці припадає на п’ятдесятий день по Воскресінні Христовому. 

 Бажаю вам у цей світлий день добра та злагоди, людського щастя та Божого благословення. Нехай віра та любов допомагають вам долати всі труднощі сьогодення. Нехай Господь береже Україну та кожного з нас!

Хай у цей день зміцняться наші надії на гідне майбутнє, а Боже благословення допоможе втілити у життя найкращі замисли.

 

Голова Житомирської обласної організації ТСОУ          О.В. ДЯЧУК

 
07.05.2020.  

 

 

 Щиросердно вітаю вас із Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – священним святом народної мужності і звитяги!

 

 Цей  день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага.

 

 Земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш – безсмертний, пам’ять про вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна.

 

 Дорогі ветерани! Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це високий приклад для наслідування. Наш обов’язок – бути гідними вашого безприкладного життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

 

 Від імені обласної організації ТСОУ щиро бажаємо вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років активного життя, тепла людських стосунків та родинного затишку. Твердо вірю, що цьогорічний, День Перемоги слугуватиме гуртуванню та єднанню української нації, додасть нам наснаги у подальшій розбудові демократичної та заможної держави.

 

Зі святом вас, із Днем Перемоги!

З повагою, 

Голова Житомирської обласної організації ТСО України    О.В. ДЯЧУК


 
16.04.2020.  

Шановні колеги!

Чималі труднощі та випробування випали на долю не тільки нашої громадської організації, але й держави та всього українського народу. Проте, нам не варто впадати у відчай. Треба вірити та надіятися, що Господь не залишить нас у біді. Великдень нагадує нам про взаємне прощення, коли потрібно забути образи і негаразди, щоб розпочати новий день з відкритою душею та чистим сумлінням. Нехай чудесне свято Великодня принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро у взаємини! Нехай боже благословіння буде запорукою миру  та подолання всіх негараздів  на нашій землі, духовного відрордження нашої держави, здійснення найзаповітніших сподівань! Христос Воскрес!

 

З повагою,

Голова Житомирської обласної

організації ТСО України            О.В. ДЯЧУК